Šejh Esad Mahmutović dirljivo se oglasio o gubitku sina Jahje: Poruka oca i vjernika

5917

Jahje Mahmutovića, sedamnaestogodišnjeg učenika Medrese “Gazi Isa-beg”, utopio se 24. septembra na Velikoj plaži u Ulcinju. Jahja, poznat po svojoj posvećenosti vjeri i obrazovanju, bio je dio grupe učenika koji su učestvovali u izletu organiziranom od strane Škole Kur'ana Časnog.

Ova tragedija duboko je pogodila ne samo porodicu Mahmutović, koja uživa veliko poštovanje u Sjenici, već i cijeli Sandžak. Otac nesretno stradalog mladića, šejh Esad ef. Mahmutović, izrazio je svoju tugu i sjećanja na svog sina putem društvenih mreža. U svojoj dirljivoj objavi, šejh Esad hvali Jahjinu čvrstinu u vjeri, poslušnost roditeljima, posvećenost znanju, i lijepo ophođenje prema drugima, naglašavajući njegovu jedinstvenost i posebnost.

“Voljeli bi da je obrnuto, ali Allahovoj volji i Njegovom određenju nećemo se protiviti, bićemo zadovoljni kaderom, strpiti se i očekivati nagradu… Nadam se Jahja da si ti svoju vječnost prebrinuo, što je u suštini i najvažnije, da si u okrilju Svoga Gospodara Kojem nisi bio neposlušan… A mi, sa prazninom u srcu na ovom prolaznom svijetu, očekujemo susret s tobom na onom budućem, vječnom, boljem… da nas uzmeš za ruku i Allahovom dozvolom uđemo u džennet bez polaganja računa… Amin…🤲,” napisao je šejh Esad.

CIjela Sjenica i Sandžak šalju svoje molitve i podršku porodici Mahmutović u ovim teškim trenucima. Jahjin tragičan gubitak ostavlja prazninu koja se ne može popuniti, ali sjećanja na njega i njegov život ostaju da inspirišu sve one koji su ga poznavali.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.