Selahattin Sancaklı, režiser “Doline vukova” je sandžački Bošnjak i odao je počast Sandžaku

2447

Veze sa Sandžakom u kultnoj turskoj seriji

Znate li da je Selahattin Sancaklı, režiser kultne turske serije “Zasjeda u Dolini vukova”, bošnjačkog porijekla? Ovaj talentovani filmski stvaralac, čija se porodica ponosi korijenima iz Sandžaka, uključio je reference na ovaj region u nekoliko epizoda svoje poznate serije.

Uspon na filmsku scenu

Rođen 1969. godine u Istanbulu, Sancaklı je stekao reputaciju kao cijenjeni direktor fotografije i režiser. Njegova filmografija uključuje naslove kao što su “Dolina vukova: Zasjeda” (2007), “Sve o Mustafi” (2004) i “Otpor Karatay” (2018), čime je osvojio srca publike i kritike.

Poseban trenutak na setu

Jedan od posebnih trenutaka u njegovoj karijeri bio je susret sa Necati Sasmazom, glavnim glumcem serije “Dolina vukova”, tokom snimanja jedne od starijih epizoda. Ova fotografija, snimljena na setu, evocira nostalgiju za serijom “Kurtlar Vadisi Pusu”, koja je i dalje popularna među gledaocima.

Oda kulturi i nasleđu

Sancaklının rad ne samo da odražava njegov filmski talent, već i njegovu posvećenost očuvanju i proslavljanju svojih korijena. Uključivanje elemenata sandžačke kulture u njegove radove dodatno je obogatilo sadržaj i omogućilo gledaocima da se upoznaju sa ovim jedinstvenim dijelom svijeta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.