Selaković odao počast Naseru Vučelju a zatim uručio spomenicu njegovoj porodici

1654

Ministar Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković posetio je Novi Pazar gde je uručio Boračku spomenicu porodici Nasera Vučelja, heroja koji je poginuo braneći Srbiju u Bici na Košarama. Ovaj čin je dio obeležavanja 25. godišnjice herojske pogibije Vučelja, čiji je doprinos otadžbini ostavio neizbrisiv trag u srcima cijele Srbije.

Tokom ceremonije, ministar Selaković je položio venac na Vučeljev grob, istakavši da je porodica Vučelj dala “najveći doprinos u odbrani otadžbine” pre tačno četvrt veka.

“Ovo danas nije samo simboličan gest već važan čin zahvalnosti, pokazujući da ni posle 25 godina niko nije zaboravljen i da ćemo večno čuvati uspomenu na naše heroje,” naglasio je Selaković.

Povodom godišnjice, jedna ulica u Novom Pazaru dobila je ime Nasera Vučelja, što dodatno potvrđuje poštovanje koje društvo gaji prema njemu i drugim palim borcima. Ministar je podsjetio da svaka porodica palog borca zaslužuje poštovanje i brigu, a njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena.

Selaković je takođe izrazio svoje duboko poštovanje porodici Vučelj, naglašavajući da su ovakvi događaji prilika da se pokaže solidarnost i podrška ne samo porodicama palih boraca, već i cijeloj Srbiji koja nosi teret žrtve.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *