Selma Bajrami potresla društvene mreže – Fotografija koja skriva duboku poruku

6509

U svijetu gdje društvene mreže igraju ključnu ulogu u širenju svijesti o važnim društvenim pitanjima, Selma Bajrami, poznata bosanskohercegovačka pjevačica, nedavno je prouzrokovala pravu pometnju na internetu. Fotografija iz bolnice na kojoj se vide modrice i posekotine, koju je Bajrami objavila na svom Instagram nalogu, izazvala je brojne reakcije javnosti. Međutim, ubrzo je razjasnila situaciju objašnjavajući da je riječ o snimanju njenog novog spota za pjesmu “Dama”.

U svom postu na Instagramu, Bajrami je iskoristila priliku da progovori o ozbiljnom problemu nasilja nad ženama, naglašavajući da je to kršenje osnovnih ljudskih prava koje nanosi nepopravljivu štetu pojedincima i društvu u cjelini. “Nasilje nad ženama je ozbiljan problem koji zahtijeva hitnu pažnju i akciju,” napisala je Bajrami, pozivajući na zajedničko djelovanje društva na više nivoa kako bi se smanjila pojava nasilja.

Bajrami je naglasila važnost podizanja svijesti, edukacije i pružanja pomoći žrtvama. “Važno je da svako od nas preuzme odgovornost i prijavi svaki vid nasilja, bilo da smo žrtve ili svjedoci,” izjavila je pjevačica, dodajući da se svakodnevno u svijetu dogodi nasilje nad ženama koje ostaje neprimijećeno ili neprijavljeno.

Kroz svoj umjetnički izraz u pjesmi “Dama”, Bajrami šalje snažnu poruku podrške ženama koje se suočavaju s raznim problemima, poručujući im da nikada ne odustaju. “Korak po korak, dan po dan – SVE BOLJE BIĆE MI…,” stihovi su koji odzvanjaju optimizmom i snagom.

Ovaj događaj pokazuje kako umjetnici mogu iskoristiti svoju platformu za promicanje važnih društvenih poruka i poticanje promjena. Bajrami je, kroz svoj recentni postupak, postala primjer kako se umjetnost i društveni aktivizam mogu spojiti u borbi protiv nasilja nad ženama, istovremeno promovišući kulturu prijavljivanja i djelovanja protiv nasilja u svim njegovim oblicima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *