Selma Hodžić nova je članica akademskog društva u Austriji

322

Selma Hodžić, rođena Begić, iz Srebrenice, nova je članica Bosanskog akademskog društva u Austriji, donoseći sa sobom impresivan akademski i profesionalni portfolio. Sa izvanrednim prosjekom od 9.93 na studiju žurnalistike, Hodžić je bila studenticom generacije i zlatnom studenticom Filozofskog fakulteta u Tuzli 2018. godine. Njeno akademsko putovanje obilježeno je zlatnom plaketom i besplatnim školovanjem na drugom ciklusu studija na Univerzitetu u Tuzli.

Nakon završetka master studija komunikologije u Tuzli, Hodžić se preselila u Beč iz ljubavi, gdje je upisala i završila drugi master program na Univerzitetu u Beču. Njen rad u Beču, posebno na transnacionalnom projektu NORFACE, koji se bavi demokratskim upravljanjem u turbulentnom dobu, potvrđuje njenu stručnost i posvećenost komunikacijskim naukama. Uz to, Hodžić planira započeti doktorske studije na Univerzitetu u Beču, istražujući korištenje i percepciju umjetne inteligencije.

Osim akademske izvrsnosti, Selma ne zaboravlja svoje korijene. Njena snažna veza sa Bosnom i Hercegovinom i članstvo u Bosanskom akademskom društvu u Austriji odražavaju njen trud u promovisanju i očuvanju bosanskog identiteta u dijaspori. Hodžić vidi svoje uključivanje u Društvo ne samo kao priliku za lični razvoj već i kao sredstvo za doprinos domovini i bosanskoj zajednici u Austriji.

Selma Hodžić predstavlja inspiraciju za mnoge, dokaz da se upornost i posvećenost uvijek isplate. Njena priča je svijetli primjer kako se granice pomjeraju ne samo na ličnom, već i na profesionalnom planu, čineći je vrijednom članicom kako Bosanskog akademskog društva tako i šire akademske zajednice.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *