Senadin Ferhatović, privrednik iz Austrije, platio sve dugove u lugovskim prodavnicama

7313

Beč, Austrija – U duhu mjeseca ramazana, Senadin Ferhatović, uspješan bosanskohercegovački privrednik koji već duže vrijeme živi u Beču, postao je prava inspiracija svojim nedavno učinjenim dobrotvornim gestom.

Ferhatović, vlasnik renomirane firme “Ferhatović Suhomesnati Proizvodi Wien”, odlučio je da izmiri sve dugove kupaca u lugovskim prodavnicama, čime je još jednom pokazao svoju velikodušnost i bliskost sa zajednicom.

Iako je Ferhatović već godinama udaljen od svoje rodne Bosne, njegova povezanost sa zemljom i njenim ljudima ostaje nepromijenjena. Ovaj gest je samo jedan u nizu dobrotvornih djela kojima Ferhatović pomaže i unapređuje živote svojih sunarodnjaka, kako u dijaspori tako i na domaćem tlu.

“Naš Senadin” kako ga mnogi od milja zovu, oduševio je mnoge svojom odlukom da tijekom svetog mjeseca ramazana podari olakšanje onima koji su se našli u teškoj materijalnoj situaciji. Ovaj čin nije usmjeren samo na pomoć u finansijskim poteškoćama, već i na promicanje vrednota suosjećanja, zajedništva i brige o bližnjem, koje su posebno naglašene u ramazanu.

Ferhatovićeva firma, poznata po visokokvalitetnim suhomesnatim proizvodima, već godinama predstavlja model uspješnog poslovanja u dijaspori, ali i primjer kako se uspjeh može koristiti u humanitarne svrhe.

Njegove donacije i dobrotvorni rad doprinose boljitku zajednice, dok ovaj posljednji gest vraćanja dugova u prodavnicama služi kao podsjetnik da su empatija i solidarnost vrijednosti koje mogu značajno poboljšati živote ljudi oko nas.

U izjavi za lokalne medije, Ferhatović je naglasio važnost davanja i pomoći onima u potrebi, ističući da svaki čin dobrote ima dalekosežan utjecaj na društvo.

“Raditi dobro, pomagati drugima, ne traži ništa zauzvrat. Nadam se da će moj primjer inspirisati i druge da učine isto,” rekao je Ferhatović.

Kako se vijest brzo proširila lugovskom regijom, mnogi su izrazili svoju zahvalnost i divljenje prema Ferhatoviću, uz nadu da će njegovi postupci potaknuti slične inicijative i u budućnosti.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *