SESTRA UBIJENE U MASAKRU: Došla je iz Nemačke, nikad nije pokazala tugu, a znali smo da ima problem

29637

Mnogo je bila vezana za svoju porodicu, posebno za brata, jer je samo njega imala. U svoj rodni kraj je došla zato što je brat trebalo da dobije dijete i došla je da bi bila uz snaju i brata. U međuvremnu ja sam se udala, bila je uz mene. Ispratila me, ona me je spakovala, plačući. Samo oni koji nas znaju, znaju koliko smo bile vezane, priča za “Kurir” neutješna žena

Bisera i ja smo odrasle zajedno, bile smo nerazdvojne. Bila je uvijek uz mene kao starija sestra, spavale smo u istom krevetu, jele iz istog tanjira… Uvijek se šalila i pravila dobru atmosferu i u ovom poslednjem periodu kada su svi znali da ima problema.

Ovim riječima priča Belkiša Osmanlić, sestra ubijene Bisere Š. koju je zajedno sa majkom Šefikom i ocem Fehimom ubio Endin T., a zatim izvršio samoubistvo nekoliko sati kasnije.

Endin je upao na porodičnu proslavu u selu Rasno u sjeničkom kraju, pošto je Biserin brat Bekim slavio rođenje djeteta. U svom krvavom piru Endin je povrijedio i Bekima i još dvoje rođaka i pobegao.

Kako je ispričala Biserina sestra, ona je u selo Rasno, u svoj rodni kraj, iz Njemačke došla zbog rođenja djeteta.

“Mnogo je bila vezana za svoju porodicu, posebno za brata, jer je samo njega imala. U svoj rodni kraj je došla zato što je brat trebalo da dobije dijete i došla je da bi bila uz snaju i brata. U međuvremnu ja sam se udala, bila je uz mene. Ispratila me, ona me je spakovala, plačući. Samo oni koji nas znaju, znaju koliko smo bile vezane”, priča za “Kurir” neutješna žena.

“UVIJEK JE BILA NASMIJANA”

Kako kaže, Bisera je bila veoma vedra osoba i uvijek se smijala, uprkos problemima koje je imala.

“Uvijek se šalila i pravila dobru atmosferu i u ovom zadnjem periodu kada su svi znali da ima problema. Svi su to znali i svi su živjeli teško sa tim ali se na njoj to nije moglo vidjeti. Bila je jaka zbog svoje djece i uvjek se nadala da će se to dobro završiti”, kaže Biserina sestra.

Njih dvije nisu bile rođene sestre, ali pošto rođenije nisu imale, odlučile su da to budu jedna drugoj. Bisera je, kaže, uvijek bila uz nju, spavale su u istom krevetu, jele iz istog tanjira.

“Mnogo smo ličile, a delile smo i tugu i radost. Ona je bila jaka djevojka, na njenom licu se nikada nije mogla vidjeti tuga, vješto je prikrivala sve probleme. Mogla sam ja to uvijek da osjetim i uvijek sam znala do detalja svaki njen problem… Ali uvijek”, priča ona.

Bisera je voljela da druge čini srećnim. Bila je dobra majka, kaže sestra, a voljela je svu djecu ovog svijeta.

“UBIJEN JE NAJLJEPŠI OSMIJEH”

“Bez nje više ništa nema smisla. Ubijen je najljepši osmijeh. Oduzet je život mom životu. Ona je bila posebno stvorenje. Imala je velike planove, maštala da joj djeca budu uspješna. Onda kada smo mi tugovali zbog nje i zbog svega što proživljava, ona je tešila nas, kao da se njoj ništa ne dešava… Jedino što sada mogu da uradim za nju je da budem uz našeg brata koji je ovo preživio. Znam kada bi mogla, rekla bi mi da joj čuvam Šejlu i Amana. To ću se potruditi za moju ružu rumenu”, kaže neutješna žena.

Njihov brat Bekim je dobro, operisan je i u stabilnom je stanju.

O tome šta je Endina, Biserinog bivšeg supruga, natjeralo na ovako jeziv korak može se samo nagađati budući da je nekoliko sati posle zločina izvršio samoubistvo. Kako je jedan rođak rekao, Bisera i njen bivši već neko vreme nisu živjeli zajedno.

“Oni su živjeli u inostranstvu, u Njemačkoj, a Bisera je došla u Rasno na odmor i zbog prinove. Znam da je u Njemačkoj živjela sa ćerkom i sinom, odvojeno od Endina. Da li su bili i zakonski razvedeni ne znam, ali svakako da nisu bili u dobrim odnosuma”, rekao je jedan Biserin rođak.

“DJECA SU SVE ČULA”

Kada je Endin pobjegao iz kuće, povređeni Bekim je uspio da pozove rođaka.

“Pozvao me je na telefon i rekao mi je da dođem po njega da ga vozim u bolnicu. Bilo je strašno, ali razmišljao sam o tome kako da ga spasem. Djeca su bila u drugoj sobi, ne znam ko je tu još bio od komšijske djece sa njima. Ali strašno je što su oni sve to sigurno vidjeli i čuli”, ispričao je ranije rođak koji je zatekao jezivu scenu.