Sjenica / Ljekar heroj: Izgubio ženu, spada u rizičnu grupu, ali i dalje liječi zaražene koronom

615

Doktor Sadik Purković iz Doma zdravlja Sjenica na prvoj je liniji odbrane od nevidljivog neprijatelja

Malo je onih koji će rizikovati svoj život kako bi spasili druge, i koji bi nastavili da se bore sa opakim neprijateljem posle porodične tragedije. Oni koji će se, pak, uprkos svemu, suočiti sa bolesti i biti na prvoj liniji odbrane protiv virusa kovid-19 s pravom se mogu nazvati herojima, a među njima je i doktor Sadik Purković iz Doma zdravlja Sjenica, koji liječi pacijente zaražene korona virusom iako, kako kaže njegova ćerka Selma, spada u rizičnu kategoriju.

Kako je rekla za Telegraf.rs, prije 3 mjeseca je njhovu porodicu zadesila tragedija, kada je ostala bez majke, a njen otac bez supruge.

– Preminula je od karcinoma. Ostao nam je samo babo. Bilo je preteško nama, djeci. I dalje je, zato što on mora da radi, jer brinemo za njega. Ali smo ponosni – kaže Selma.

A razloga da budu ponosni i te kako imaju.

Dr Sadik Purković je rizikovao svoj život i bio 24 sata na prvoj liniji odbrane protiv korona virusa, kao i svi ostali radnici Doma zdravlja u Sjenici.

– Zajedno sa svojom službom, kolegom radiologom Dr Miloljubom Grebovićem, tehničarima Mirjanom Rebronjom i Abdulahom Cucakom, nesebično je davao sve od sebe da svaki pacijent bude pregledan. Malo ko zna da su i on i njegov kolega teški srčani bolesnici i da spadaju u rizičnu grupu ljudi – navela je lekareva ćerka.

Dodala je i da malo ko zna da su na rentgenu starom 38 godina uradili skoro 2.000 snimaka za oko 20 dana, a to znači skoro 2000 pregledanih pacijenata i skoro 2.000 napisanih izvještaja.

– Nije bilo lako biti pod zaštitnom opremom toliko vremena, ali to se na njihovim licima nije vidjelo. Borba još traje, ali uz podršku i zajednički trud i rad rukovodstva DZ, svih kolega i radnika DZ, nadam se da već polako pobjeđuju ovog nevidljivog neprijatelja. Oprostite mi ako sam malo subjektivna u svemu ovome, ali zaista sam ponosna što je jedan ovakav čovek i stručnjak moj otac – zaključila je Selma Purković.

Foto: Privatna arhiva, Tanjug/Dragan Vujović
One thought on “Sjenica / Ljekar heroj: Izgubio ženu, spada u rizičnu grupu, ali i dalje liječi zaražene koronom

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.