Sjenica: Ubili ga, zapalili, a i dalje poriču!

857

U novopazarskom Višem sudu počelo je suđenje supružnicima Muberi i Senadu Muhoviću iz Sjenice. Anel Papić ubijen pa zapaljen u junu 2017. godine.

Više od dvije godine poslije strašnog zločina u selu Ponorac na Pešteru, gdje je 23. juna 2017. godine ubijen a potom i zapaljen Anel Papić (31), u novopazarskom Višem sudu počelo je suđenje supružnicima Muberi i Senadu Muhoviću iz Sjenice. Na početku procesa Mubera i dalje ćuti o cijelom slučaju, a njen muž tvrdi da nema ništa sa smrću Papića. Njih dvoje Više tužilaštvo u Novom Pazaru tereti da su počinili ovaj zločin, a potom pobjegli u Njemačku, gdje je Senad radio.

Mjesec dana poslije ubistva, podsjetimo, supružnici Muhović vratili su se u Srbiju i predali se pravosudnim organima. Od tada su u pritvoru i sve vrijeme su se branili ćutanjem. Na pripremnom ročištu su progovorili tvrdeći da nisu ubili Anela i da nemaju ništa sa njegovim ubistvom.
Na prvom ročištu, pred većem Višeg suda, Mubera se opet branila ćutanjem. Njen suprug tvrdi da Anela Papića nije ni sreo, ni vidio, kao i da nema ništa sa njegovim ubistvom. Suđenje će biti nastavljeno sredinom ovog mjeseca.
Od toga kakvim dokazima raspolažu policija i tužilaštvo zavisiće dalja sudbina Muhovića. Njihovi branioci tvrde da nema dovoljno dokaza koji mogu da ukažu na to da su oni ubili Papića.
Poslije ubistva Anela Papića policija je sumnjala da je on bio u ljubavnoj vezi sa Muberom, kao i da ga je 23. juna 2017. ona navodno telefonom pozvala da dođe na “staro mjesto” u selu Ponorac. Tu je Anel usmrćen sa 27 udaraca tupim predmetom u predelu glave i tijela.
Izvor: Sandžak danas/novosti.rs