SJENICA: Zbog SIMBOLIČNOG duga pucao na braću?!

SJENICA: Zbog SIMBOLIČNOG duga pucao na braću?!

618

Sjenička policija i dalje traga za D. P. (28) osumnjičenim da je u subotu popodne u selu Gornja Vapa ubio Asmira Metovića (28), a teško ranio njegovog dvije godine starijeg brata Almira.
Do svađe osumnjičenog i dvojice braće došlo je nešto prije 14 časova, nedaleko od porodične kuće Metovića.

Tom prilikom D. P. je koristio vatreno oružje i ispalio nekoliko hitaca u pravcu Asmira i Almira. Asmira je usmrtio na licu mjesta, a Almira teško povrijedio pogodivši ga u grudi. Nakon počinjenog zločina pobjegao je u nepoznatom pravcu – priča izvor “Blica” iz istrage.
Policija je ubrzo pokrenula opsežnu akciju potrage za osumnjičenim, pretražuju se objekti u kojima bi D. P. mogao da se krije, a blokirani su i svi putevi koji iz Sjenice vode ka Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini ili Kosovu.
Povrijeđenom Almiru pomoć je ukazana u sjeničkom Domu zdravlja, odakle je hitno transportovan u Opštu bolnicu u Novom Pazaru. Hirurzi te zdravstvene ustanove uspijeli su da mu stabilizuju stanje, poslije čega je prebačen u Klinički centar Kragujevac.

Zadobio je prostrelnu ranu grudi metkom velikog kalibra, dosta je krvi izgubio i povrede su ozbiljne. Stabilno je, a ljekari konstantno prate njegovo stanje – navode u toj zdravstvenoj ustanovi.Prema nezvaničnim informacijama, razlog sukoba D. P. sa braćom Metović je nesporazum oko novca i to, kako se nagađa, veoma malog iznosa.

– Navodno su braća ostala dužna D. P. simboličnu svotu novca na ime kupljenog građevinskog materijala u njegovom stovarištu. Došlo je do nesporazuma, oni su tvrdili da su sve dugove izmirili, dok je D.P. bio ubeđen da nije tako. U subotu je D. P. krenuo ka njima kako bi sve to raspravili, ali je umesto toga izbio sukob koji je okončan tragično – pričaju žitelji Gornje Vape.

Asmir i Almir u kraju važe za dobre i vrikedne momke, a zločin kakav se dugo ne pamti u ovom selu potresao je sve mještane, pogotovo jer se desio dan prije jednog od dva najznačajnija islamska praznika – Kurban bajrama.

Izvor: Sandžak danas/Blic.rs