Sjeničak Ifet Đakovac golgeter mjeseca – Donirao 1.240.000 dinara sjeničkom udruženju “Povetarac”

Sjeničak Ifet Đakovac golgeter mjeseca – Donirao 1.240.000 dinara sjeničkom udruženju “Povetarac”

670

Priče o sjajnim partijama, ali i velikom srcu fudbalera Crvene zvezde, Partizana, Novog Pazara, Voždovca i Čukaričkog pročule su se širom zemlje. Za svaki gol u domaćem šampionatu, Fondacija Mozzart je donirala 10.000 dinara, a najbolje ocijenjeni fudbaleri imali su čast da usmjere mjesečni fond u humanitarne svrhe. Na samom kraju šampionata, nagrada je pripala Ifetu Đakovcu, sjajnom golgeteru i asistentu iz TSC-a, koji je otkrio da se u njegovoj Sjenici od starta sezone čekala ova vijest iz Superlige humanosti.

A kakvo je tek oduševljenje nastalo kada su se sabrali svi golovi u maju – čak 124, pa je na adresu udruženja „Povetarac” stigla rekordna donacija od 1.240.000 dinara!

„Prošle godine mi je jedan veoma dobar prijatelj rekao – ako ikada budeš igrač mjeseca, molim te sjeti se svog rodnog grada. I eto – na kraju se to zaista i ostvarilo, nisam zaboravio njegove riječi. Presretan sam što sam dobio priliku da odlučim kome će biti usmjerena sredstva i u dogovoru sa mojim sugrađanima izabrao sam Udruženje ’Povetarac‘ koje pomaže djeci sa smetnjama u razvoju iz ovog kraja. Svojim radom i trudom su to apsolutno zaslužili. Zahvalio bih se Fondaciji Mozzart na ovoj prilici, zaista sam pod utiskom”, istakao je Ifet na uručenju donacije na prelijepom stadionu u Bačkoj Topoli, gdje je ugostio predstavnike ovog udruženja i uručio im ček.

Još od 2003. godine grupa stručnjaka iz Sjenice i okolnih mjesta radi na poboljšanju uslova za život i odrastanje djece i osoba sa posebnim potrebama iz ovog kraja.

„Tada nije postojalo nikakvo udruženje ovog tipa i nas nekoliko je došlo na ideju da okupimo djecu, da izađu iz kuće, da i roditeljima bude lakše. Krenuli smo odmah sa aktivnostima, imamo dnevni boravak za djecu, uslugu lični pratilac i savjetodavni rad. Za sve to imamo licencu, već 21 godinu radimo, dosta smo vrijedni, uporni, zahvaljujući stručnim radnicima i roditeljima koji nas podržavaju. Djeca koja tu dolaze doživljavaju naše udruženje, a prvenstveno dnevni boravak kao drugu kuću”, istakla je Jasmina Hodžić, predsjednica Udruženja „Povetarac”, koja je zahvalila Ifetu i Fondaciji Mozzart na velikoj donaciji. „Nama će ovo puno značiti da renoviramo prostorije, da kupimo igračke djeci, da ih negdje odvedemo. U svakom slučaju, ovo je jedan divan i human gest.”
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *