Sjeničak Irfan Šabotić najbolji student Medicine u Nišu za 2019. godini

1384

 

Grad Niš je dodijelio diplomu Irfanu Šabotiću, najboljem diplomiranom studentu Medicinskog fakulteta u Nišu u 2019. godini sa prosječnom ocjenom deset (10) . Medicinski fakultet u Nišu i Grad Niš iskazuju izuzetno zadovoljstvo zbog izvanrednog uspjeha ovog mladog čovjeka.
Irfan Šabotić najbolji je među najboljima, sa prosječnom ocjenom deset (10), svjestan je da je budućnost u znanju i obrazovanju. Do sada objavio već sedam naučnih radova.

Na Internacionalnom kongresu iz oblasti neuronauka za studente biomedicinskih nauka pod nazivom „Tuzla Brain Week”, predstavio se kao aktivan učesnik i tada student VI godine medicine i osvojio prvo mjesto za naučno-istraživački rad iz oblasti neuroanatomije, pod nazivom „Stereološka analiza krvnih sudova endoneurijuma humanog ishijadičnog nerva”, pod mentorstvom prof. dr Slađane Ugrenovići i prof. dr Ivana Jovanovića.

Najbolji je stipendista Asocijacije Sena i Sava iz Pariza, dobitnik je plakete ”Rodoljub Nićiforović”. Za najboljeg studenta medicine iz Novog Pazara prošle godine dobio je i plaketu ”Fonda dr Nurković”. Ovaj uzorni mladić sa svojom porodicom živi u Novom Pazaru, a porijeklom su iz Bihora.

Izvor Opština Sjenica