Sjenica:Novo moralno posrnuće nekadašnjeg rasadnika intelekta!

660

Sjenica je opština koja zadnje desetljeće ima konstantne migracije i radi toga je doživjela velike demografske promjene. Gimnazija u ovom sandžačkom gradu, prije ratova u bivšoj Jugoslaviji, davala je ogroman broj inteletualaca Beogradu i Sarajevu, kao i drugim gradovima bivše nam države, a danas doživljava neviđeno poniženje. Nekada najvećeg rasadnika intelekta kada je Sandžak u pitanju, ovih dana je degradiran i i pao je na najniže moralne grane, jer su pojedinci posegli za kriminalno-ucjenjivačkim metodama pri izboru novog direktora ove srednje škole.

Izjašnjavanje radnika gimnazije Jezdimir Lovic u Sjenici o kandidatu za izbor direktora, pratili su, kako se navodi, prijetnje, ucjene, iznude, a sve sa ciljem da se aktuelnom direktoru Ismu Gicicu obezbjedi još jedan mandat u direktorskoj fotelji. Kako tvrde dobro obavješteni izvori, taj posao su obavljali lider jedne opozicione stranke i jedan bivši aktivista SDA stranke, obojica iz Sjenice.

Navodi se da postoje SMS poruke koje sadrže prijetnje otkazom ako se ne glasa za aktuelnog direktora i to se ne dokaze snimkom samog čina glasanja. Ako se to ispostavi tacnim, tj ako se ohrabre radnice ove škole da o tome otvoreno progovore, biće elemenata za krivično gonjenje direktora škole i najmanje još dvije osobe za koje se tvrdi da su uključeni u posao iznude glasova za izbor direktora.