SKANDAL! Azizi tvrdi da SDA nije stranka Bošnjaka

781

Sandžačke novine na izborima za nacionalne savjete vodile su kampanju apsolutne podrške stranci  SDA, a sa druge strane, takođe su vodile žestoku kampanji protiv SPP-a i Muamera Zukorlića.

Već duže vrijeme, tačnije odmah nakon završenih izbora za nacionalne savjete, ove novine počele su da ukazuju na problem alabanizacije Bošnjaka, koja se sprovodi od strane Ugljanina i to preko BNV-a i SDA.  Ovaj problem su svi smatrali benignim, uključujući i našu redakciju i prenapuhanom pričom Sandžačkih novina.

Ono što je promjenilo naše mišljenje i ubjedilo u istinitost tvrdnji Sandžačkih jeste zadnji komentar Ismeta Azizija. Inače, Azizi vodi udruženje “Kosovo za Sandžak”, pa je preko FB stranice ovog Udruženja izjavio da stranka SDA nije bošnjačka stranka, već i stranka svih ostalih koji prihvataju njen program.

 

 

Sada kada su maske pale, i kada je Ismet Azizi otkrio pravo lice,  moramo odati priznanje redakciji ovih novina, na dobroj detekciji problema i uočavanje zadnjih namjera Azizija i njegovog udruženja. Ogorčeni građani su reagovali,  i ovom prilikom vam prenosimo jedan dio komentara  i FB statusa.

“I ovo doživesmo! Ismet Azizi i njegovo udruženje “Kosovo za Sandzak” osiljeni počeli govoriti da SDA Sandžaka nije stranka Bošnjaka. Pitanje za naše Bošnjake i SDA partiju dokle će da posmatraju ponižavanje od Azizija i ljudi oko njega? Kako su krenuli biće da je SDA nastala na temeljima Demaćija i Petra Ibrahima Rugove umesto Alije Izetbegovica.”

Komentari su se ređali ispod ovog fb statusa, gdje su građani otvoreno ukazivali na ovaj problem, i da nas Albanci ne doživljavaju kao svoju ravnopravnu braću, već kao neki inferioran narod koje žele albanizirati. Da i građani sumnjaju u zadnje namjere Ugljanina i Azizija, a to je asimiliranje Bošnjaka, dajemo vam kao dokaz na uvid komentare  grupe Snadžak.