SKANDAL U BNV-u: Esad Rahić napustio skup zbog Azizija

449

Potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Rahić već duže vrijeme u medijima ukazuje na asimilatorsko i štetno djelovanje Ismeta Azizija na štetu Bošnjaka. Rahić je i upozorio listu “Samoopredeljenje” da otkaže dobrodošlicu Aziziju, jer Azizi svojim asimilatorskim stavom remeti dobre odnose između Albanaca i Bošnjaka .

Očigledno Glavni ured Vijeća nije ispoštovao Rahića, pa je Esad zbog prisustva predsjednika albanskog udruženja “Kosovo za Sandžak” i negatora sandžačkih Bošnjaka, Ismeta Azizija, u prostorijama BNV, održao obećanje i večeras je napustio skup.

“Upravo sam stigao u Bošnjačko nacionalno vijeće gdje je večeras proslava 21. februara, Dana maternjeg jezika. Lista “Samoopredjeljenje” je na svoju ruku opet pozvala Ismeta Azizija, negatora sandžačkih Bošnjaka. Napustio sam skup istog trenutka kada sam vidio Azizija u sali. Poziv Aziziju je jasan signal i poruka pred predstojeći popis stanovništva u Sandžaku”, napisao je Rahić na svom Facebook profilu.

Gest potpredsjednika Rahića, da napusti skup gdje se nalazi negator Bošnjaka Ismet Azizi, je izraz bošnjačkog dostojanstva.

Ovim činom SDA Sandžaka i Sulejman Ugljanin pokazali su još jednom da svejsno podržavaju projakat albanizacija sandžačkih Bošnjaka.

Kako će se ovo odraziti na većinu u BNV ostaje da se vidi.