Slika našeg društva kroz primjer Edite Radetinac

598

Sa porastom broja stanovnika u našem gradu i susjednim sandžačkim gradovima raste i broj pristalica određenim političkim grupacijama, pa rivalitet među njima jača i vrlo često dovodi do odluka, zaključaka i postupaka, nekad pojedinaca, a nekad i cijelih političkih stranaka koje nisu moralno, etički, a ni vjerski prihvatljive.

Svjedoci smo da posljednjih godina čim nekog našeg sugrađanina zadesi nesreća, ona biva još i dodatno produbljena određenim novinskim naslovima, manipulacijama i pokušajima da se istini iskrivi i prikaže slika koja bi odgovarala samo onom koji je plasira u javnost, a nikako istini. A sve to uz pozivanje na vjeru kao pokretač tzv. “borbe protiv zla”.

Najsvježiji je primjer slučaja naše sugrađanke Edite Radetinac koji je poslužio za razmetanje bošnjaštvom i islamom određenih grupacija, bez iskrenog saosjećanja i želje za pomoći nekom, već isključivo zarad isticanja sebe u prvi plan i promovisanja vrijednosti koje ne smiju krasiti niti jednog pravog vjernika.

Pozivamo sve političke grupacije i pojedince da se u slučaju samopromocije kroz tuđu nesreću ne pozivaju na vjeru i naciju, jer to nije bošnjaštvo, niti je islam.

Poštujmo nesreću svakog našeg sugrađanina, prijatelja, komšije, jer sutra ona može zadesiti i nas.

Politički marketing uokviren tragedijom bilo kog čovjeka je sramota i onog ko ga plasira i onih koji to podržavaju.

Redakcija Sandžak danas