Slobodna Evropa: Građani traže smjenu Meha Mahmutovića

494

Oko 30 građana Novog Pazara u petak je po 13-ti put protestvovalo ispred Opšte bolnice u tom gradu, tražeći smjenu direktora te zdravstvene ustanove Meha Mahmutovića.

Jedan od organizatora protesta Aladin Paučinac rekao je novinarima da oni žele da ovu ustanovu vodi čovjek kome će građani vjerovati.

“To bi bila jedina pravda za porodice svih naših sugrađana koji su jeftino umrli od korona virusa, zbog neadekvatnog liječenja. Tražimo da ovu bolnicu vodi čovjek iz naroda, mi nemamo svog kandidata, neka ga građani postave, jer oni najbolje znaju ko je pošten i dobar menadžer. Hoćemo nekoga ko neće zahvaljujući poziciji da stvara kapita i privatne klinike“, rekao je Paučinac.

On je naveo da se zahvaljujući njihovim protestima u ovom gradu nešto promenilo, a kao primjer je naveo to što su se pobunili i brojni ljekari iz ove ustanove.

“Ima pomaka, jer se nikada nešto slično ovim protestima nije desilo ovoj zdravstvenoj ustanovi. Svi prethodni direktori su bili zaštićeni, niko nikada nije smeo ništa da ih pita. Našu inicijativu podržava veliki broj građana, ali smo svjesni da mi sve nagomilane probleme ove ustanove ne možemo da riješimo za 15 dana“, rekao je Paučinac.

On je iznio stav da su građani Novog Pazara poniženi, pre svih, od države Srbije.

Građani ovog dijela Srbije nezadovoljni su načinom na koji se reagovalo tokom epidemije u tom gradu. Današnji protest ispred Opšte bolnice bio je 13-ti na tom mjestu, a građani Novog Pazara protestovali su i ranije.

Aladin Paučinac je najavio da će građani koji već danima protestuju ispred Opšte bolnice u Novom Pazaru, uskoro registrovati zvanično udruženje, kako bi institucionalno mogli da riješavaju probleme.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.