116969_region-vreme-sneg_f

Snijeg u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH – Hladno vrijeme u regionu

303

Najavljena promjena vremenskih prilika donijela je iznenađenje mnogima u regiji. Hladni val koji je zahvatio veći dio Balkana, osim što je donio snijeg u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, iznenadio je stanovništvo nepripremljeno za oštar povratak zimskih uslova.

U Sloveniji, zima je ponovo zakucala na vrata. Snijeg nije samo prekrio Gorenjsku, već se njegov bijeli pokrivač proširio i na Notranjsku, Dolenjsku, Kočevsku i Posavje, izvještava portal 24ur.com. Osim što su se na slovenačkim putevima pojavila vozila za čišćenje snijega, iz Saobraćajno-informacionog centra dolazi upozorenje da vozila i nakon 15. marta moraju biti opremljena zimskom opremom.

Zagreb se probudio pod tankim slojem snijega, dok je na Sljemenu snježni pokrivač dostigao 25 centimetara. Niske temperature i snijeg najavljeni su i u drugim dijelovima Hrvatske, prema portalu Index.hr.

Situacija nije ništa manje iznenađujuća ni u Bosni i Hercegovini. U Banjaluci je, nakon dana kada su temperature premašivale 20 stepeni Celzijusa, snijeg iznenadio mnoge stanovnike, prenose Nezavisne novine. Planine u Bosni i Hercegovini također su se probudile pod snježnim pokrivačem, a očekuje se da će se snijeg zadržati i u narednim danima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *