Šok i nevjerica: Mahrez se prije deset dana oženio, u srijedu igrao za Alžir, danas se bori za život

2645

Riyad Mahrez je hospitalizovan i njegov život je sve osim siguran, posljednje su vijesti iz Saudijske Arabije i tiču se sjajnog Alžirca koji je ljetos stigao u Al Ahli. Mahrez je u srijedu igrao prijateljski meč za Alžir protiv Senegala, upisao je asistenciju za trijumf Pustinjskih lisica i nije ni slutio kakvi zdravstveni problemi će ga zateći.

Informacije iz Saudijske Arabije govore da se bivši fudbaler Manchester Cityja otrovao u jednom od restorana zbog čege je morao biti hospitalizovan u bolnici u Džedi.

Kada je stigao kući iskusni 32-godišnjak se požalio na bolove u stomaku jer je obrok kojeg je pojeo izazvao lošu reakciju te je morao zatražiti pomoć. Prve analize su pokazale prisustnost bakterija u želucu te da se radi o sve osim bezazlenom trovanju te je situacija poprilično opasna.

Uvijedvši opasnost situacije ljekari su alžirskog ofanzivca odmah stavili pod nadzor, obavljene su dodatne pretrage kako bi se ustanovilo o čemu se radi.

Komentari na društvenim mrežema govore da je Mahrezu i život u opasnosti što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi osvajač Lige prvaka iz prošle sezone.

Inače, prije samo desetak dana Mahrez se po drugi put vječanao sa svojom izbranicom Taylor Ward nakon što su prvi put jedno drugom rekli “da” u januaru 2022. godine na vjenačnju po islamskim običajima.

Ceremonija drugog vjenčanja je obavljena u Londonu, a na svečanosti su bili prisutni Mahrezovo dvoje djece iz prethodnog braka kao i djevojčica koju je dobio sa Ward.Kao i brojne zvijezde iz Evrope Mahrez se ovog ljeta zaputio u Saudijsku Arabiju gdje će na godišnjem nivou zarađivati 30 miliona eura poslije potpisa trogodišnjeg ugovora sa Al Ahlijem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TAYLOR WARD (@taylorwardx)

Na terenu je počeo prikazivati dobre partije od starta sa po dvije asistencije i dva gola na dva meča. Međutim, pred njim je trenutno najvažnija utakmica – ona životna. Za nadati se da će izaći kao pobjednik…
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *