Spašavanje petočlane porodice Hodžić iz Novog Pazara – Herojski podvig BERANACA

5747

Berane — U spektakularnom podvigu, pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Berane uspjeli su da izvuku vozilo zaglavljeno u snijegu sa petočlanom porodicom Hodžić iz Novog Pazara. Dramatična operacija spasavanja dogodila se u popodnevnim satima na teško pristupačnom terenu između tunela na Jelovici i Kolašina, u mestu Raskrsnica – Vranjak.

 Foto: Berane online

Foto: Berane online

U vozilu se nalazila trudna supruga, dvoje maloletne dece, muž i jedna starija žena. Načelnik Službe zaštite i spašavanja, Milosav Mikica Korać, izjavio je da je njihov tim primio dojavu u 14.50 sati, nakon čega su odmah krenuli u akciju.

„Zbog loših uslova na zaobilaznom putu od tunela na Jelovici ka Kolašinu, u mjestu Raskrsnica – Vranjak, vozilo se zaglavilo u snijegu, a mi smo odmah po dojavi u 14.50h otišli na teren koji pripada teritoriji opština Andrijevica i Kolašin. U akciji je učestvovalo pet pripadnika službe sa dva vozila, niko nije povrijeđen“, kazao je Portalu Berane online Mikica Korać, načelnik Službe zaštite i spasavanja.

Foto Berane Online

Foto Berane Online

Pet hrabrih pripadnika službe sa dva vozila učestvovalo je u ovoj akciji, a srećom, niko nije povređen. Korać je takođe najavio da će se spasioci vratiti na planinu kako bi izvukli vozilo sa kolašinske strane i prevezli porodicu do skijališta na Bjelasici, gde će ih dočekati njihovi najbliži.

Porodica Hodžić je, nakon uspešnog spasavanja, prevezena u prostorije Službe u Beranama. Tu su im obezbeđeni hrana i smeštaj, te neophodna pomoć i podrška.

Foto: Berane online

Foto: Berane online

Ova akcija spasavanja, izvedena u teškim vremenskim uslovima, po kiši i niskoj temperaturi, još jednom potvrđuje hrabrost i posvećenost pripadnika Službe zaštite i spašavanja Opštine Berane. Njihov brz i efikasan odgovor na ovu kriznu situaciju pokazuje izuzetan profesionalizam i humanost, što je za svaku pohvalu i primer drugima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *