Sportski savez opštine Prijepolje izabrao najbolje u 2018. godini

852

Upravni odbor Sportskog saveza opštine Prijepolje proglasio je najbolje sportske kolektive i pojedince u 2018. godini. U ženskoj konkurenciji to su Ženski košarkaški klub „Mileševka“ i košarkašica tog kluba Nataša Bučevac, a u muškoj konkurenciji Fudbalski klub „Jasen“ i fudbaler „Polimlja“ Emir Hamzić.

Ove godine Upravni odbor Sportskog saveza opštine Prijepolje je priznanja za sportske rezultate postignute u 2018. godine dodjelio u 14 kategorija. Predsjednik saveza Milovan Milićević kaže da je i ovoga puta bilo teško izabrati, jer je mnogo onih koji zaslužuju da ponesu epitet najboljih u sportu.

Košarkašica „Mileševke“ Nataša Bučevac i stonoteniser Hamed Podbićanin drugu godinu za redom nose epitet najboljih. Milićević kaže da se promenila praksa po kojoj se ista osoba nije mogla birati ponovo sljedeće godine.

Priznanja najboljima biće svječano uručena 18. marta u Domu kulture, a priznanja za sve, u vidu opštinskih sredstava za sportske klubove za 2019. godinu, još uvek se čekaju. Milićević kaže da je komisija za raspodjelu sredstava završila posao i da se čeka Opštinsko veće.

Za najuspešnijeg trenera u 2018. godini proglašen je fudbalski trener Nebojša Ružić. Tarik Hadžalić je najuspešniji sportista rodom iz Prijepolja. Hamed Podbićanin i ove godine nosi priznanje za najuspešnijeg sportistu sa invaliditetom. Sanela Kukuljac je najistaknutiji pedagoški radnik u oblasti sporta. Samir Oković je dobio priznanje za životno delo. Najbolji u uzrastu do 18 godina je košarkaš Ognjen Matović, a u uzrastu do 14 godina odbojkašica Teodora Brzaković. Priznanje za najmlađu ide atletičarki Emini Kajević. Najuspešnija je Osnovna škola „Sveti Sava“ a kod srednjih škola to je Prijepoljska gimnazija.

detaljno pogledajte u tv prilogu TV Forum info