Search

SPP: Bošnjačka stranka NE PREDSTAVLJA Bošnjake, već radi na njihovu ŠTETU!

“Bošnjačka stranka, a pravednije je reći, uže rukovodstvo ove stranke, i u ovom izbornom procesu je dokazala samo visoku svijest prema ličnim privilegijama a na štetu sopstvenog naroda čijim imenom su se zaodjenuli”, ocijenjeno je danas iz Stranke pravde i pomirenja, članice koalicije “Crno na bijelo”.

Ističu da je odlazeći režim u nastojanju da se koliko-toliko iskupi za sistemsko i drastično kršenje ljudskih prava učinjenih prema bošnjačkom narodu u proteklom periodu, a pritisnut i od međunarodne zajednice, nakon referenduma o nezavisnosti Crne Gore sudbinu ovog naroda dao u ruke svojem političkom čedu, BS-u.

“Ova stranka je postala propusni ventil za sve vidove očekivane afirmacije Bošnjaka u Crnoj Gori. Tako otvorena vrata su za čelnike ove stranke, umjesto za stvarni oporavak uslova života i zaustavljanja iseljavanja, postali lijepa šansa za ostvarivanje uže partijskih a posebno ličnih interesa. Umjesto da značajno veća zastupljenost u institucijama sistema postane prednost na kojoj će se stvarati uslovi za bolji život, bošnjački narod prepušten politici BS-a je nepravedno dodatno gurnut na društvenoj margini sa hipotekom dugogodišnjeg držaoca nepravedne vlasti”, ocjenjuju iz ove stranke.

Ističu i da ih ni malo ne čudi što se BS, iako je popravila izborni rezultat, ponaša i osjeća gubitnikom a za takav poraz svakodnevno optužuje SPP koju je do juče nazivala statističkom greškom.

“Odgovornost i pred sudom uvijek je individualna, stoga posljedice pogrešne percepcije vlasti i pogrešne politike ne može i ne smije snositi cijeli narod. Odgovornost te pogrešne politike ne može dijeliti ni njihovo članstvo bar u onoj mjeri u kojoj to članstvo ne dijeli stečeno enormno bogatstvo vrhuške te stranke. Pohlepa za ličnim bogaćenjem, nepotizam i jako razvijena neosjetljivost na pravdu i zakon, BS ne preporučuju za novu vlast koja mora biti suprotnost svemu tome”, naglašavaju iz SPP-a.

“Sa druge strane, nova vlast, ako želi nastaviti i unaprijediti demokratizaciju društva, ne smije upasti u zamku revanšizma te partijsku pohlepu BS-a kao, od strane režima nominiranog političkog predstavnika Bošnjaka u Crnoj Gori u proteklom periodu uzimati kao nekakvu bošnjačku krivnju, a istovremeno politički koketirati sa tom istom Bošnjačkom strankom. BS i njeno rukovodstvo zbog svega rečenog se ne mogu smatrati manjinskom strankom već samo dio odlazećeg režima sa kojim treba zajedno da odu u opoziciju jer su svojom politikom uzurpirali prava, zarobili bošnjački narod i učinili ga migracionom kategorijom stanovništva”, smatraju iz Stranke pravde i pomirenja.

Ova stranka kao članica koalicije Crno na bijelo, novu političku realnost vidi i u zaokretu politike prema manjinskim narodima, koji više nikada ne smiju biti predmetom niti političke a ni bilo koje druge zloupotrebe.

“SPP je na čvrstom uvjerenju da ova ili bilo koja vlast u budućnosti ne smije derogirati niti jedan dostignuti standard, odnosno stečeno pravo, pa ni stečeno pravo odgovarajuće zastupljenosti manjinskih naroda u državnoj administraciji i na najvišim državnim pozicijama, već raditi na stvaranju uslova da se prava manjinskih naroda stalno popravljaju i unapređuju”, zaključuju oni.

Izvor: Sandžačke novine
2 thoughts on “SPP: Bošnjačka stranka NE PREDSTAVLJA Bošnjake, već radi na njihovu ŠTETU!

  1. Bajram

    Poslednji izbori u Srbiji pokazalisu da bosnjacki narod u organima Srbije ne predstavlja ama bas NIKO. Pohlepa za parama i privilegijama obezglavilaje bosnjacki narod. Sa SPP, SDA I SDP UPRAVLJA I DB SRBIJE. Hteli mi to priznati ili ne tosu cinjenice. Neka takvismo da bolje ne zasluzujemo. Bosnjak nesme biti visi cin od kocijasa.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.