SPP direktor otišao KORAK DALJE: Prvo “Bože pravde”, pa slike SVINJA i SRPSKI SIMBOLI u rasporedu časova

1262

Raspored časova sa slikom svinje, šajkačom kao simbolom, a u slavu hrišćanskih praznika, samo je jedan dio iz knjige “Negovanje srpske kulture i tradicije”, koju su jučer dobili prvaci u osnovnoj školi “Avdo Međedović” u Novom Pazaru.

Danas se redakciji portala Snews javio jedan od roditelja čije dijete je učenik prvog razreda u pomenutoj školi i pokazao šta je njegov sin dobio prvog dana u školi.

Ono što je navuklo najveći gnijev svih roditelja jeste činjenica što je cijela knjiga u potpunosti suprotna onome što bošnjačka djeca treba da izučavaju u školi koja je proglašena za školu od “posebnog značaja za Bošnjake” i gdje se cjelokupna nastava odvija na bosanskom jeziku.

Na prvom mjestu đaci su uz navedenu knjigu dodijeljeni rasporedi za časove, a na samom rasporedu naslikanu životinju sa izgledom svinje, piše portal SNews.

Uvidom u sadržaj ove knjige, dolazi se do frapantnih činjenica da nigdje i nijednim slovom nije pomenuta bošnjačka kultura, tradicija ili vjera kojoj 100 posto učenika pripada, ali zato će djeca imati priliku da uče o Božiću, Vaskrsu i slavama, te o hramovima i pirotskim ćilimima.

“Nezamislivo je da učenicima čiji roditelji odgajaju generacije u duhu bošnjačke kulture i tradicije, pa upišu svoje dijete da nastavu pohadja na Bosanskom jeziku, dobijete prvo himnu koja slavi drugi narod i knjigu kroz koju pokušavaju da ih asimiliraju”, rezignirano je kazao jedan od roditelja koji je želio ostati anoniman.

Direktor ove škole je Safet Smailović, kadar Stranke pravde i pomirenja, čiji je lider Muamer Zukorlić, a koji je tokom prvog školskog dana ove godine, a po svjedočenjima djece i nastavnika, puštao himnu “Bože pravde” učenicima ove škole.

Izvor: SNews.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.