SPP i Nermin Balija se povukli i traže pomoć porodice Ljajić – SKANDALOZNO NAJNOVIJE SAOPŠTENJE SPP-a

SPP i Nermin Balija se povukli i traže pomoć porodice Ljajić – SKANDALOZNO NAJNOVIJE SAOPŠTENJE SPP-a

2613

Današnji događaji u Novom Pazaru donijeli su novu dimenziju političkih tenzija u gradu. Stranka pravde i pomirenja (SPP) i njen istaknuti član Nermin Balija izneli su teške optužbe protiv Mirsada Ljajića, brata Rasima Ljajića, tvrdeći da je Mirsad odgovoran za paljenje Balijinog automobila. No, samo nekoliko sati kasnije, SPP i Balija su preokrenuli priču, tražeći pomoć od porodice Ljajić u rasvjetljavanju incidenta.

Optužbe koje su iznesene protiv Mirsada Ljajića nemaju osnova. Čini se da je pravni tim SPP-a shvatio slabost optužbi, te su, nakon prvobitnog saopštenja, brzo preokrenuli priču.

Povjereništvo Stranke pravde i pomirenja u Novom Pazaru u svom novom saopštenju pozvalo je porodicu Ljajić da objavi video snimak paljenja automobila, snimljen sa porodične kuće Rasima Ljajića. Policija je, navodno, prilikom uviđaja pokušala pribaviti snimak, ali u trenutku uviđaja u kući nije bilo nikoga. Ovo novo saopštenje jasno pokazuje da su prvobitne optužbe bile neutemeljene i proizvoljne. Saopštenje prenocimo u cjelosti:

“SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Povjereništvo Stranke pravde i pomirenja Novi Pazar
Povjereništvo Stranke pravde i pomirenja u Novom Pazaru poziva porodicu Ljajić da, u cilju potpunog rasvjetljavanja motiva i pozadine napada paljenja auta potpredsjednika odbora Nermina Balije, objavi video snimak paljenja koji je snimljen sa porodične kuće Rasima Ljajića, jedinog objekta koji na tom mjestu ima video nadzor.
Policija je prilikom uviđaja pokušala da pribavi video snimak, međutim, u trenutku uviđaja u kući nije bilo nikoga. Ostaje na tužilaštvu da naloži porodici Ljajić da dostave video snimak kako bi se ovaj incident adekvatno istražio i odgovorni privedeni pravdi.
Nermin Balija je posljednjih godinu dana, od kandidature za mjesto direktora Ugostiteljske škole u Novom Pazaru, bio predmet kontinuiranih napada i prijetnji od strane Mirsada Ljajića, naročito nakon kandidature za odbornika SPP na posljednjim lokalnim izborima.
Ukoliko su tačni navodi funkcionera Sandžačke demokratske partije, nadamo se da će porodica Ljajić pružiti svoju podršku i pomoći u rasvjetljavanju ovog incidenta i pronalaženju napadača u interesu pravde i sigurnosti svih građana ovog grada.”

Mirsad Ljajić, brat istaknutog političara Rasima Ljajića, osoba je bez poznatih motiva za ovakav čin. Porodica Ljajić je poznata po svojoj angažovanosti u političkom i društvenom životu grada, i ovakve optužbe služe samo kao pokušaj diskreditacije. Mirsad Ljajić je žrtva političkog linča, koji ima za cilj da oslabi ugled porodice Ljajić i stvori nestabilnost u samom gradu Novom Pazaru.

Današnji događaji jasno pokazuju kako politička borba može preći granice razuma i poštenja. Stranka pravde i pomirenja i Nermin Balija pokušali su iskoristiti ovaj incident za politički obračun, bez ikakvih dokaza ili motiva. Mirsad Ljajić zaslužuje pravedno tretiranje i zaštitu od neutemeljenih optužbi. Nadamo se da će pravosudni organi adekvatno odgovoriti na ovakve lažne optužbe, istražiti ovaj incident i osigurati da pravda prevlada.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *