SPP u Prijepolju NIJE USPIO da prikupi 1230 potpisa

184

 

Svjedoci smo da SPP u Novom Pazaru ima problem sa prikupljanjem potpisa za podršku svojoj listi za lokalne izbore. Ništa bolja situacija nije ni u Prijepolju, iako je stranka Muamera Zukorlića predala listu od 26 kandidata, ispostavilo se da je lista nepotpuna.

Nepotpunu listu koriste samo manjinske stranke, kao olakšicu pri prikupljanju potpisa. Očigledno je riječ o nemogućnosti da se sakupi 1230 ovjerenih potpisa koliko je neophodno da bi na izbore izašli sa punom listom. Sasvim je jasno da za loše stanje ove stranke u Prijepolju treba tražiti krivca u prvom čovjeku SPP-a u ovom gradu, Samiru Tandiru, kojeg su u prethodnom mandatu od četiri godine pratile mnogobrojne afere.

Opštinska izborna komisija prihvatila je i potvrdila izbornu listu “Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja”, na kojoj se nalazi 26 kandidata za odbornika, od mogućih 41 koliko broji prijepoljski parlament. Prvi na listi odborničkih kandidata je Samir Tandir. On se na društvenim mrežama zahvalio svim funkcionerima, članovima, simparizerima i volonterima te partije i poručio “Predsjednik opštine biće naš”.

Nakon promjene na čelu naprednjaka, koalicioni potencijal SPP-a u Prijepolju sveden je na minimum, pa će gotovo izvjesno nakon aprilskih izbora ova stranka biti u opoziciji.

 
2 thoughts on “SPP u Prijepolju NIJE USPIO da prikupi 1230 potpisa

 1. Pravnik

  STOP BAHATOM PONAŠANJU
  STOP RUŠITELJIMA!!!!

  Zar ste vi ljudi normalni dajete pravo Rušiteljima da imaju svog predstavnika na izborima!!?? Dajete pravo da sutra za godinu dve sruši i vašu kuću, Lokal itd….

  BOJKOT SVEGA STO JE BESPRAVNO STEČENO

  Reply
 2. Ano

  Molio bih autora ovog teksta da još jednom pročita ovaj tekst i da nam objasni šta je hteo da kaže,.

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.