Srbija / Jasmina napravila ZLOČIN KAKAV SE NE PAMTI: ZAKLALA MUŽA, PA TIJELO 10 DANA

2369

Jasmina S. (44) iz Lazarevca, majka četvoro djece, brutalno je ubila supruga Sinišu (42) na spavanju i deset dana držala telo u stanu, a potom je pokušala da presudi sebi prerezavši vrat.

Ona je potom polivala tijelo nesretnog Siniše omekšivačem, sonom kiselinom i kućnom hemijom! Kako saznajemo, ovaj zločin dogodio se najvjerovatnije zbog ljubomore.

Jasmina je prije pokušaja samoubistva ostavila oproštajno pismo, koje su pronašla njihova djeca (9), (8) i (6), dok najstariji sin (21) nije bio kod kuće. Mališani, koji su sve vrijeme živjeli u stanu s majkom i mrtvim ocem, prekjučer su otišli kod komšije i rekli mu da se mama ubila.

Horor u stanu

Dječica su u suzama došla kod komšije, pružila mu pismo i rekla: “Mama se ubila, a tata je u bolnici.” Šokirani čovjek je pogledao pismo na čijoj je poleđini pisalo: “Voli vas mama, budite dobri i hrabri”. Čovjek se sledio u sekundi i dječici rekao da nema naočare, te da će pismo pogledati njegov drug, a on će s njima otići do stana da uzmu igračke – priča Kurirov izvor iz istrage:

Kad su došli u stan, dozivao je Jasminu i Sinišu, ali odgovora nije bilo. Onda je pokušao da otvori vrata dnevne sobe, međutim, Jasmina je pala pored njih i nogama ih zaglavila. Tada je pozvao policiju.

Kupovala svaki dan kućnu hemiju

U lokalnoj prodavnici potvrđeno je da je Jasmina posljednjih dana dolazila i kupovala hemiju.

Obavljala je uobičajenu kupovinu, između ostalog, kupovala je i sredstvo za čišćenje i deterdžente. Ponašala se normalno, kao da je sve sasvim u redu, nije odavala utisak da ima probleme. Nekad je bila nasmijana, nekad ne, kao i inače – pričaju i dodaju da su šokirani informacijom da je komšinica presudila mužu i držala njegovo tijelo u stanu.

Kako Kurir saznaje iz istrage, Jasmina je svaki dan kupovala omekšivač.

U jednom momentu, pošto je kupila više flaša omekšivača, rekla je prodavačici: “Ženo, ovi omekšivači su odlični, svi jako i lijepo mirišu, moram da kupim sve vrste da vidim koja mi se najviše sviđa” – kaže naš izvor.

Kako navodi, policajci su u stanu zatekli scenu kao iz horor filmova.

Siniša je mrtav ležao u krevetu u dnevnoj sobi, a Jasmina je bila na podu, u lokvi krvi i bez svijesti. Hitna pomoć ju je prevezla u Urgentni centar u Beogradu, gdje se u jednom momentu probudila i rekla da je muža ubila prije sedam ili 10 dana. Na ženi su bila vidljiva dva uboda nožem u vrat, a čovjek je izboden sedam ili osam puta – priča izvor.

Tragovi krvi

Iz stana porodice osjećao se miris kiseline, a inspektori su utvrdili da je Jasmina S. danima zalivala leš supruga raznom kućnom hemijom – izuzetno jakim sredstvom za pranje kupatila, ali i omekšivačima i tečnim praškovima.

Jasmina je očigledno htjela da ukloni tragove zločina, pa je stan od krvi oprala kiselinama, ali je htjela i da spriječi da se osjeti miris truljenja tela njenog supruga. Ona je u lokalnoj prodavnici, kako je utvrđeno, kupovala velike količine kućne hemije – objašnjava izvor iz istrage i dodaje da se pretpostavlja da je Jasmina telo muža držala u stanu dok ne smisli kako će ga se otarasiti.

Prevara

Po dolasku ekipe za uviđaj u zgradu je stigao i Jasminin sin iz prvog braka.

On se potresao, ali je bio potpuno razuman. Dječak i djevojčice su za vrijeme uviđaja bili kod komšije, crtali su, a onda su došli i radnici Centra za socijalni rad, koji su sa sinom razgovarali o daljim koracima u vezi s mališanima – priča izvor.

Rekla nam da je Siniša u bolnici

Jasmina i Siniša, prema riječima komšija, u zgradi su godinama živjeli kao podstanari.

Imali su troje djece i njenog sina iz prvog braka. Jasminin sin iz prvog braka je punoljetan i često je odsustvovao od kuće jer je odlazio kod svoje djevojke. Vjerovatno on prethodnih dana, otkako je Jasmina ubila Sinišu, nije bio tu, pa nije ništa ni primijetio. Mlađoj djeci je, pretpostavljamo, rekla da ne ulaze u dnevnu sobu – pričaju komšije i dodaju da su Sinišu posljednji put vidjeli prije mjesec dana:

Jasmina nam je prije desetak dana ispričala da je on bolestan, da ima visok pritisak i da je u bolnici na liječenju. Oni nisu bili problematični, niti smo ih čuli da se ikad svađaju. Jedina buka iz tog stana se čula kad su djeca pjevala.

Motiv zločina za sada nije utvrđen, ali se spominje mogućnost da je Jasmina Sinišu uhvatila u prevari.

Izvor Hayat
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.