Srbija / Saznao da ima koronu, pa pocijepao doktorki skafander, zatvorio radnike u šalter i prijetio da će da ih ubije kad završe smjenu

1268

Mladić zaražen korona virusom (22) izazvao je incident u kovid ambulanti u Mirijevu pošto je, saznavši da je pozitivan na kovid-19, urlao na zdravstvene radnike, a potom i fizički nasrnuo na doktorku. Sve se dogodilo u nedjelju uveče kada je napadač zaposlenima u ovoj ustanovi prijetio da će ih sačekati po završetku smjene i ubiti, piše Objektiv.rs.

“Nije želio da prihvati da je zaražen koronom”
Prema riječima sagovornika koji je upućen u sam događaj, razjareni pacijent je dan prije incidenta došao na ljekarski pregled kada se i testirao na korona virus. Nakon što je dobio rezultate, vratio se u ambulantu tvrdeći da je test netačan.

– Mladić nije želio da prihvati informaciju da je zaražen kovidom-19, pa je vikao, lupao kasete u kojima se čuvaju zdravstveni kartoni pacijenata – priča sagovornik.

Očevidac događaja kaže da je zaraženi pacijent vukao ljekarku za skafander prilikom čega ga je pocijepao, a potom ju je gurnuo na police sa kartonima i udarao u njih, te je uplašena žena prekrila lice rukama. – U jednom trenutku pacijent je skinuo hiruršku masku i prijetio svima da će nas pljunuti i zaraziti kovidom-19. Uopšte nas nije slušao, naše riječi nisu dopirale do njega. Pokušali smo da ga smirimo, ali se momak okrenuo i ponovo počeo da vrijeđa i prijeti – priča sagovornik.

Zatvorio medicinsko osoblje u šalter salu
Očevidac dalje objašnjava da je napadač zatvorio medicinsko osoblje u šalter salu, nakon čega je jedna od zdravstvenih radnica rekla napadaču da će pozvati policiju. Zaraženi muškarac je šutirao sve što mu se našlo pod nogama, a potom je izašao iz prostorije u hodnik preteći da niko neće izaći iz zgrade.

– Sestra koja je radila uzorkovanje krvi u laboratoriji izašla je u tom momentu, a kada joj je momak prišao, plačući ga je upitala “šta smo ti mi krivi?”, na šta je napadač počeo da se kune kako će sve zaposlene sačekati ispred ustanove – navodi naš izvor.

Policija ga smirivala

Prema njihovim riječima, ovo nije prvi slučaj da se pacijent bahato ponaša prema medicinskom osoblju. Policija je na poziv zaposlenih iz kovid ambulante stigla u roku od nekoliko minuta. Napadač se smirio dok su ga policijski službenici ispitivali, a potom je pušten napolje.