Stanje u Novom Pazaru BOLJE, u Sjenici OZBILJNO

993

U Novom Pazaru prethodnog dana, prvi put nakon mjesec dana, nije bilo preminulih od posljedica virusa korona, kaže koordinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Ðerlek i navodi da je situacija u tom gradu pod kontrolom.

Kako prenosi Tanjug, Ðerlek je u uključenju za TV Pink naveo da je stanje u Sjenici još ozbiljno i da je trenutno u Novom Pazaru 65 pacijenata iz Sjenice, a da je stanje u Tutinu “bolje nego što je bilo, ali daleko od dobrog”.

On je rekao da podatak da jučer nije bilo preminulih od virusa korona u Novom Pazaru ne smije da zavara i da je potrebna maksimalna ozbiljnost i pripremljenost za neki talas koji može da iznenadi.

Naveo je da je to što jučer nije bilo umrlih “važno za moral kod zdravstvenih radnika, koji se bore u skafanderima, a moral im je podignut na veći nivo jer se vide rezultati”.

“Možemo da kažemo da je situacija u Novom Pazaru pod kontrolom. Zdravstveni sistem Srbije pokazuje da je spreman da se bori protiv ove opake bolesti. Apelujemo na građane u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu da se pridržavaju epidemioloških mera. Ovu borbu ne možemo dobiti bez građana”, poručio je Ðerlek.

Ohrabrujuće je, kaže, jer se veliki broj zdravstvenih radnika koji je bio zaražen vraća na posao, te naveo da je saradnja sa kolegama ljekarima iz cele Srbije i regiona fantastična.

Primjena mjera, navodi Ðerlek, dala je rezulatate, ali još nije zadovoljan i poziva građane da se još više pridržavaju mjera.

“Koliko god da se mi borimo ovde i dajemo sve od sebe, sve zavisi od naših sugrađana. Ovo je ozbiljna bolest koja odnosi živote”, rekao je Ðerlek.

Naveo je da su jutros u Novi Pazar stigla dva saniteta iz Ministarstva zdravlja koja vrše dezinfekciju unutar vozila.

“Sa tim sanitetima i onima koji su došli iz dijaspore, pokušavamo da uspostavimo bolju vezu sa Tutinom i Sjenicom da se tu ne desi da neko izgubi život”, rekao je Ðerlek.

Aljzera
One thought on “Stanje u Novom Pazaru BOLJE, u Sjenici OZBILJNO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.