Stigli brigadiri u Novi Pazar! Sve spremno za početak ORA Ribariće 2019.

639

Sve je spremno za početak velike Omladinske radne akcije ORA Ribariće 2019. Brigadiri iz zemalja bivše SFRJ toko cijelog dana su pristizali u Novi Pazar kako bi se odmorili i spremno dočekali prve zadatke koji ih očekuju u ponedeljak 15.aprila za kada je i zakazano svečano otvaranje ORA Ribariće 2019.

U naselju ” Laki i Bane” u kojem će tokom trajanja radne akcije boraviti brigadiri, sve je tokom dočeka gostiju funkscionisalo besprekorno. Komandant naselja Nedžad Eminović vodi računa o svakoj sitnici kako bi naselje što bolje funkcionisalo.

” Sve ide kako smo planirali. Brigadiri čim stignu, idu da se prijave, daju pasoše, kako bismo ih prijavili Policijskoj upravi. Zatim zadužuju uniforme i odlaze u spavaonice. Upoznaju se sa školom kako bi znali gde je šta. Imali su zajednički ručak, oni koji su stigli do tada, a biće i zajednička večera kako bismo se što bolje upoznali i dogovorili o sutrašnjim aktivnostima” – rekao je Eminović.

On je najavio i da će u ponedeljak dvije brigade raditi na uređivanju plaže u Ribarićima, jedna će biti rasporedjena u Borićima gde će čisitti ovo izletište, a jedna brigada će ići na Gradinu u Postenju kako bi se ova turistička atrakcija “oživjela”.

U Novi Pazar su najpre stigli brigadiri iz Lopara, iz Bosne i Hercegovine, za njima i brigadoro iz Beograda, Ohrida, Kumanovca, Zvečana, Slovenije, Pančeva. Sve njih je odmah dočekalo na daleko poznato novopazarsko gostoprimstvo o kojima su mnogi, prije svega oni mladji, čuli a sada su, kako su rekli, imali prilike i da se lično uvjere.

Brigadirsko naselje nazvano je po dvojici prijatelja, Rifatu Škrijelju- Lakiju i Branislavu Kostiću- Banetu, koji su nekoliko puta bili komandanti omladinskih radnih akcija širom bivše Jugoslavije. Njih dvojica, bili su simbol zajedništva na ovim prostorima, te je Štab ORA Ribariće 2019. godine donio odluku da naselje nosi njihova imena.

Organizatori Omladinske radne akcije ORA Ribariće 2019. pozvali su sve veterane sa prostora našeg grada i šire, da dođu na svečano otvaranje akcije u ponedjeljak, u 20:30 h, na Gradskom šetalištu.