Stižu novi lovci na zlato u Novom Pazaru – Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

2064

Australijski gigant Strickland Metals Limited potvrdio je svoje ulaganje u srpski rudarski sektor kupovinom projekta Rogozna za 37 miliona dolara, kako prenose australijski mediji. Ovaj projekt, bogat resursom od 5,44 miliona unci zlata, nalazi se u Tetijskom metalogenom pojasu, što ga čini jednim od najperspektivnijih neiskorišćenih nalazišta zlata u svetu.

Projekat Rogozna, koji obuhvata i znatne količine bakra i cinka, predstavlja “savšenu priliku” za Strickland da proširi svoje operacije u sektoru visokokvalitetne mineralizacije. Direktor kompanije, Endru Brej, izjavio je da je akvizicija dio šire strategije kompanije za istraživanje i potencijalnu eksploataciju bogatih rudnih ležišta, uz očekivanja da će dodatna istraživanja značajno povećati vrednost akcija kompanije.

Novi Pazar: Rudarska istraživanja na četiri lokacije

Novi Pazar: Rudarska istraživanja na četiri lokacije

Strickland planira intenzivnu kampanju bušenja na lokacijama Šanac, Medenovac, Gradina i Bakarni kanjon, sa ciljem daljeg istraživanja i potvrde obilnih mineralnih resursa. U Srbiji, koja je drugi najveći proizvođač bakra u Evropi, kompanija vidi stabilno i povoljno okruženje za svoje buduće operacije.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *