Sud u Tutinu dobio nove nadlježnosti

1110

Na osnovu dogovora predstavnika lokalne samouprave sa resornim ministrima i članovima Vlade Srbije građani Tutina od ponedjeljka, 18. marta, moći će sva akta iz nadlježnosti Osnovnog i Prekršajnog suda u Novom Pazaru da dobiju i u svom gradu, a na osnovu dogovora predstavnika lokalne samouprave sa resornim ministrima i članovima Vlade Srbije.

Adnan Šehović, načelnik uprave u Tutinu, rekao je radiju Sto plus da je postignuti dogovor veliki benefit za sve građane Tutina, a posebno zbog činjenice da je do sada za najobičniji dokument trebalo da se putuje do Novog Pazara, što je iziskivalo i vrijeme i troškove.

“Godinama unazad ukazivali smo na problem ukidanja državnih institucija u našoj opštini i na činjenicu da su negativne posledice toga najviše osjećali gradjani. Dobili smo obećanja i da će do kraja ove godine i zvanično biti vraćen Prekršajni sud u Tutinu, ali i da ćemo konačno dobiti notara”, rekao je Šehović.

Na sastanku sa predstavnicima Vlade Srbije predsjednik opštine Tutin Kenan Hot razgovarao je i o mogućnostima novih zapošljavanja u Osnovnom i Prekršajnom sudu u Tutinu.

Izvor Radio sto plus