Sutra je poseban dan za građane Tutina – Svečano otvaranje vrtića “Sunce”

748

Tutin, 25.03.2024. – Sutra će biti obilježen poseban dan za stanovnike Tutina, posebno za djecu i njihove roditelje iz naselja Svračiće. U utorak, 26. marta 2024. godine, s početkom u 13 sati, svečano će biti otvoren novosagrađeni dječiji vrtić “Sunce”, obećavajući novo poglavlje u obrazovanju i odgoju najmlađih.

Dječiji vrtić “Sunce” predstavlja dragocjeni dodatak obrazovnoj infrastrukturi Tutina, donoseći svjetlost i radost u živote mnogih porodica. Izgradnja ovog modernog objekta odraz je kontinuiranih napora lokalne zajednice da poboljša kvalitet života svojih stanovnika, stavljajući naglasak na najmlađe generacije.

Uz prisustvo lokalnih zvaničnika, roditelja i djece, ceremonija otvaranja obuhvatit će raznovrstan program namijenjen cijeloj porodici. Svi prisutni će imati priliku da se upoznaju sa sadržajima i programima koji će se nuditi u vrtiću “Sunce”, kao i da se druže i uživaju u zajedničkom proslavljanju ovog značajnog događaja.

“Vrtić ‘Sunce’ nije samo mjesto gdje će naša djeca provoditi vrijeme dok smo mi na poslu; to je mjesto gdje će naši najmlađi učiti, rasti i razvijati se u sigurnom i poticajnom okruženju”, rekao je jedan od roditelja iz naselja Svračiće.

Lokalna samouprava Tutina s pravom može biti ponosna na ovaj projekat, koji ne samo da osigurava kvalitetno predškolsko obrazovanje već i jača zajednicu, promovišući vrijednosti saradnje, brige i razumijevanja. Svečano otvaranje vrtića “Sunce” simbolično je svitanje nove ere za Tutin, s svjetlijom budućnošću za sve njegove stanovnike.

Neka je hairli svim građanima Tutina!
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *