Svečano obilježen kraj mektebske godine u Plavu

Svečano obilježen kraj mektebske godine u Plavu

244

U utorak, 18. juna u Medžlisu Islamske zajednice Plav održana je svečanost povodom završetka mektebske godine. Dječaci i djevojčice koji su pohađali mekteb imali su priliku da se okupe i proslave svoj trud i napredak.

Glavni događaj bio je svečani defile mekteblija, gdje su ponosno prošetali pred prisutnim roditeljima, učiteljima i zajednicom. Članovi mektebskog hora “Nur” priredili su nakon defilea program ilahija i kasida za sve prisutne na Plavskom trgu.

Na svečanosti su imami svim mekteblijama uručili poklone kao znak zahvalnosti za njihovu posvećenost učenju i vjeri.

Predsjednik Medžlisa IZ Plav, Muhamed ef. Cecunjanin, zahvalio se djeci i roditeljima na trudu i posvećenosti koju su iskazali tokom nastave, prenosi Radio Fatih.

“Djeca su naša budućnost i kakva će ona biti zavisi od toga koliko ćemo truda uložiti u njihov razvoj. Posebno skrećem pažnju roditeljima da vode računa o duhovnim potrebama svoje djece i da taj aspekt razvoja nipošto ne zanemare”, istakao je Cecunjanin.

“Ova svečanost je prilika da se istakne važnost mekteba kao mjesta gdje se djeca uče osnovama vjere i moralnim vrijednostima. Čestitamo svim mekteblijama na njihovim postignućima i želimo im uspješan nastavak vjerskog obrazovanja!”, poručili su iz Medžlisa Islamske zajednice Plav.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *