Sveštenik Petko Vuković (42) kupovao kokain na crveno slovo: Koristio šifrovane poruke, pa na kraju sve priznao

802

SRBAC – Petko Vuković (42), sveštenik iz Srpca, u više navrata je kupovao kokain, koji je nabavljao čak i na crveno slovo, tokom velikih pravoslavnih praznika Nikoljdana i Jovanjdana.

Ove informacije potiču iz dokumentacije istrage u predmetu “Еskadron”, kojoj je portal ATV imao uvid. Dokumenti navode da je Vuković drogu kupovao od osumnjičenog Dragoslava Jungića (50) zvanog Kreka iz Banjaluke za iznose od 50 do 150 evra.

Vuković je priznao tokom saslušanja da je kokain od Jungića kupio “neposredno pre Nove godine”, kao i “dana 19. decembra (Nikoljdan) i 20. januara (Jovanjdan)”. Takođe, 29. februara je kupio drogu za 150 evra, dan kada ga je policija tajno pratila. Deset minuta nakon što je izašao iz zgrade, policija je zaustavila njegov automobil “tuareg” i pronašla tri paketića kokaina.

U međusobnoj komunikaciji, osumnjičeni su koristili zamenske izraze kao što su “čista majica”, “čisti veš”, “kafa” i slično za opisivanje kokaina. Kupoprodaja je organizovana preko više mobilnih aplikacija.

Istragom u predmetu “Еskadron” obuhvaćeno je 20 osoba, od kojih je 16 pritvoreno. Pritvor je određen i drugim članovima mreže, a zaplenjeno je oko dva kilograma narkotika. Policija je akciju pripremala više od šest meseci i prikupila veliku količinu dokaza, otkrivajući desetine kupaca.

Ovo hapšenje sveštenika Petka pokreće pitanja o moralnosti i odgovornosti pojedinaca u zajednici, te potrebu za stalnim nadzorom i proverama u svim slojevima društva.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *