“Svetionik” obezbjeđuje 160 iftara za one slabijeg materijalnog stanja!

“Svetionik” obezbjeđuje 160 iftara za one slabijeg materijalnog stanja!

769

Humanitarna organizacija “Svetionik” i ovog Ramazana, devetu godinu zaredom, sprovodi veliki humanitarni projekat “Ramazan je počeo, počni i ti” u okviru kojeg se realizuje i akcija “Doniraj iftar”.
Ta organizacija uz pomoć donatora i volontera koji novac prikupljaju na štandu koji je postavljen na Gradskom šetalištu u Novom Pazaru, obezbjeđuju iftare za sve Novopazarce koji nisu u mogućnosti da sebi i porodici osiguraju obroke tokom Ramazana.

“Iftari se spremaju u restoranu “Avlija” gdje 100-ak osoba dolazi svakoga dana da iftari. Za više od 60 osoba iftar nosimo na kućnu adresu jer te osobe nisu u stanju da dođu do restorana što zbog starosti, bolesti ili imaju malu djecu. Većinu sredstava prikupimo na štandu, a ostatak sredstava uplate donatori na naš žiro račun”, rekao je predsjednik Humanitarne organizacije “Svetionik” iz Novog Pazara Mirza Aličković.

Na iftare se na dnevnom nivou utroši više od 400 evra. U toku Ramazana ova organizacija podjeli i više stotina humanitarnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu.

Za oboljelu Sabahetu Amčević, samohranu majku bolesne djece, korisnicu pomoći Humanitarne organizacije “Svetionik” ovo je jedini obrok u toku dugog dnevnog posta. Sa svojom djecom u restoranu iftari svake večeri, ono što od hrane preostane nosi kući za sufur.