SVIJET/Dječak ubio 4 osobe, od toga 3 djece!

846

Dječak naoružan pištoljem ubio je u petak uveče u jednoj kući u saveznoj državi Juta troje djece i jednu ženu, dok je peta osoba ranjena i završila je u bolnici, javlja ABC njuz. Pucnjava se dogodila u mirnoj četvrti gradića Grantsvila.

Policija još uvijek pokušava da shvati ko je ko i šta se tačno dogodilo tokom pucnjave u petak uveče u državi Juta. Istražitelji vjeruju da su žrtve u srodstvu, a policija je odbila da objavi bilo kakve informacije o napadaču, osim da je riječ o maloljetniku. Iz policije su izjavili i da motiv još uvijek nisu utvrdili.

Policija je primila poziv o pucnjavi, nakon čega je stigla na mjesto događaja oko sedam sati uveče. Kada su stigli, pronašli su tijela dvije djevojčice, jednog dječaka i jedne žene. Napadača i preživjelu žrtvu nisu pronašli u kući. Poslije su otkrili kako je nakon pucnjave u kuću došao muškarac koji je preživjelu žrtvu i dječaka odveo u bolnicu.

Tako je policija uhapsila dječaka, pa su ga odveli u pritvorski centar za mlade, dok je osoba koja je ranjena trenutno u bolnici, pa se nalazi u stabilnom stanju. Osoba koja ih je dovela u bolnicu nije imala nikakve veze s pucnjavom.

Dječaka čeka deset optužbi

Dječaka čeka deset optužbi, od kojih je najteža ona za teško ubistvo.

Čini se da je ovo najveća masovna pucnjava u ovoj američkoj saveznoj državi od 2007. godine kada je muškarac sačmaricom pobio petoro ljudi i potom sebe na jednom trgu u Solt Lejk Sitiju. Ujedno, to je i prvo ubistvo za 20 godina u Grantsvilu, gradiću od oko 11.000 stanovnika, koji se nalazi 56 kilometara zapadno od Solt Lejk Sitija.

– Roditelj, bake i deke, stavite svoje oružje na sigurno. Svi zagrlite čvrsto svoje voljene. I zapamtite, ljubav, a ne mržnja će zaliječiti slomljene porodice i pojedince – poručio je putem Tviteru guverner Geri Herbert.

Blic.rs