SVIJET – Otac i deda skočili u bazen kako bi spasili djevojčicu, obojica su se utopila (VIDEO)

1694

U nezapamćenom tragičnom događaju koji je potresao Australiju, otac i dedo utopili su se pokušavajući spasiti dvogodišnju djevojčicu iz bazena hotelskog kompleksa Top of the Mark Holiday Apartments na poznatoj Gold Coast obali. Nesreća se dogodila u nedjelju navečer kada je mala djevojčica, igrajući se na rubu bazena, izgubila ravnotežu i pala u vodu.

Dharmvir “Sunny” Singh (38) i njegov otac, Gurjinder Singh (65), bez razmišljanja su skočili za njom u hladne dubine. Iako su prolaznici uspjeli izvući sve troje iz vode i primijeniti CPR (kardiopulmonalnu reanimaciju), otac i dedo nisu preživjeli i proglašeni su mrtvima na mjestu događaja.

Srećom, zahvaljujući brzoj reakciji i intervenciji, djevojčica je spašena. Njena majka, preplavljena šokom i tugom zbog gubitka supruga i svekra, prevezena je u bolnicu.

Mitch Ware, voditelj službe hitne pomoći Queenslanda, izjavio je za 7news Australia da je incident izazvao duboku tugu u zajednici. Naglasio je važnost opreza blizu vodenih površina, posebno kada su u blizini mala djeca.

Ovaj događaj podsjeća na neizmjernu ljubav i hrabrost koju roditelji i bake i deke imaju prema svojoj djeci, ali isto tako naglašava i potrebu za stalnim nadzorom i oprezom u blizini bazena i drugih vodenih površina.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *