Tahiroviću na Evropa kupu bronza

583

Kajakaš novopazarskog Starog grada i državni reprezentativac na divljim vodama Alen Tahirović rekao je danas da je zadovoljan debijem u najjačoj konkurenciji na Evropa kupu u Skoplju, gdje je zauzeo treće mjesto u K1 spustu i ispunio normu za seniorsku selekciju Srbije.

“To je moje prvo seniorsko takmičenje, a tokom 2019. nastupiću na evropskom i svetskom prvenstvu. Na kanjonu Matka kod Skoplja osvojio sam bronzu u spustu, uz mali zaostatak od osam stotinki za pobjednikom i tri stotinke za drugoplasiranim”, rekao je Tahirović, koji je do ove godine bio junior.

On je naveo da želi da nastavi da napreduje na divljim vodama, ali i da će pokušati da ostvari što bolje rezultate kao mirnovodaš.

“Da bih uhvatio priključak sa najužim svetskim vrhom, neophodno je iskustvo i jači trening. Treba na pravi način proceniti divlju vodu. Kod vrhuskih kajakaša sve je ‘skockano’. Ništa se ne prepušta slučaju, počev od ishrane, dok ja moram da improvizujem”, pojasnio je Tahirović.

Reprezentacija Srbije je na Evropa kupu u Skoplju osvojila ukupno šest medalja u spustu, zlatnu, dve srebrne i tri bronzane, uz zlato, dva srebra i bronzu u slalomu.

Izvor RTV NP