TAJNA CRVENE DESETKE SRCE NA PAKOVANJU DR0GE, nađena kod uhapšenog bratanca Saja Kalića!

824

Čedo Kalić (28), koji je u bliskim rodbinskim vezama sa Safetom Kalićem, sumnjiči se da je duže vrijeme prebacivao heroin i marihuanu iz Crne Gore u Srbiju

Čedo Kalić (28), bratanac Rožajca Safeta Saja Kalića (50), koji je označen kao jedan od najvećih narko-dilera na Balkanu, uhapšen je u Beogradu zbog sumnje da je preprodavao heroin i marihuanu.

Kako se sumnja, Kalić i njegov saučesnik Ognjen N. (27) duže vrijeme nabavljali su narkotike u Crnoj Gori i prebacivali ih u Srbiju.

– Policija je prilikom hapšenja kod rođaka balkanskog Eskobara, kako su mediji ranije prozvali Safeta Kalića, pronašla 800 grama heroina, dok je pretresom kuća, koje su Kalić i Ognjen N. koristili, nađen i kilogram marihuane. Sumnja se da su oni na tajnim lokacijama prepakivali drogu i preprodavali je po Beogradu preko svoje razgranate mreže saradnika i kurira – objašnjava naš izvor i dodaje da je Kalićeva grupa imala i svoje oznake za narkotike:


HAPŠENJE U BEOGRADUFOTO: SCREENSHOT MUP SRBIJE
– Oduzeti heroin i marihuana bili su obilježeni zalijepljenim kartama sa obe strane paketa. U pitanju je crvena desetka srce – dodaje izvor.

Inače, stric uhapšenog Čeda Kalića poznat je gotovo svim policijama u regionu, ali i Evropi.

– Policije u regionu su ga ranije označile kao najvećeg narko-dilera na Balkanu, zbog čega je i dobio nadimak balkanski Eskobar. Kalića je pratila i priča da je tokom dvehiljaditih bio ekskluzivni snabdevač drogom zemunskog klana i da je imao dobru saradnju sa ubijenim vođama “zemunaca” – Dušanom Spasojevićem i Miletom Lukovićem. Međutim, ove optužbe nikada nisu dokazane pred sudom – podsjeća naš izvor i dodaje da se Kalić posle akcije “Sablja”, kada su ubijeni Spasojević i Luković, sklonio u Peć, upravo zbog poslovnih veza sa zemunskim klanom, kao i da je navodno sarađivao i sa Naserom Keljmendijem.

Čuveni Rožajac izdržao je četvorogodišnju zatvorsku kaznu u Nemačkoj zbog trgovine heroinom, a u Rožaje se vratio prošle godine.

– Pred sudovima u Crnoj Gori se protiv Safeta, ali i njegovog brata Mersudina i supruge Amine vodio postupak zbog pranja 7,7 miliona evra zarađenih švercom droge, ali su sve troje pravosnažno oslobođeni ovih optužbi. Tokom sudskog procesa, Kaliću je bila oduzeta izuzetno vrijedna imovina – preduzeća, nekretnine, kao i novac i akcije. Dio imovine im je vraćen, a Kalićevi brat i žena dobili su odštete zbog neosnovanog hapšenja.

Čuvena svadba
Pjevala mu Severina

Safet Kalić je javnosti postao poznat 2000. godine i to nakon svoje svadbe. Naime, goste na toj proslavi zabavljala je pjevačica Severina, a među svatovima su bili tada najveći kriminalci iz regiona, ali i neki pripadnici tajnih službi iz Crne Gore. Na Kalićevoj svadbi gost je bio i Ljubiša Buha Čume, prvi svjedok-saradnik.