svadba

Tajna uspješnog braka: Ovo je najvažnija ‘sitnica’ koju rade dobri muževi i žene

591

Postoji mnogo znakova koji ukazuju da imate dobrog muža – to je muškarac koji vam pomaže, tješi vas, usrećuje vas, sluša vaše želje, snove i probleme, voli vas… Dobrom suprugu vjerujete i znate da se na njega možete osloniti.

No isto tako to je osoba koja s vama može podijeliti i svoje nedostatke. Tačnije, greške koje će neizbježno učiniti tokom života jer niko nije savršen.

Njemačka: Djevojčicu (15) napali školski drugovi i ozlijedili je zbog ogrlice na kojoj piše ‘Allah’
Zlatan Ibrahimović otkrio sve o smrti brata: ‘Čekao je da dođem u bolnicu da umre’
by Taboola

Stručnjaci se slažu da je dobra komunikacija najvažniji temelj za uspješan brak. Ona podrazumijeva dijeljenje svega lijepoga u životu, ali i razočaranja, neuspjeha i poraza.

Dobri supruzi i supruge priznaju međusobno svoje greške partneru, očekuju razumijevanje za svoje postupke, ali i traže rješenja kako ne bi ponavljali iste greške.

Oni znaju da nisu savršeni, ne ponašaju arogantno kada znaju da nisu u pravu. Naprotiv, kada partner ima drukčije mišljenje od njih, poslušat će ih i poštovati njihovo mišljenje čak se s njime ne slažu. I najvažnije, neće se bojati zatražiti stručnu pomoć trećih osoba, piše Zadovoljna.

Kada vam se pokvari automobil, bez razmišljanja ćete ga odvesti na servis. Kada se pokvari nešto u vašem braku ili vezi, hoćete li ga tretirati isto kao i svojeg limenog ljubimca?
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.