Tandir: Internacionalni univerzitet je jedan od najboljih u REGIONU! Ponosni smo na njega

306

Država Sbija veliki je izvoznik halal hrane pa sporazumi i u tom domenu, kao i u oblasti odbrane veoma su važni dajući dodatnu sigurnost investitorima. S izvozom se povećavaju i standard i broj radnih mjesta, kaže narodni poslanik Samir Tandir

– Posebno što hoću da istaknem je povezivanje sa Zemljama nesvrstanih. U desetom mjesecu ove godine ovdje će biti Samit nesvrstanih što je dokaz jednog ugleda na međunarodnoj sceni kojeg naša zemlja ima. Što se tiče svih sporazuma, Stranka pravde i pomirenja kao najjača bošnjačka stranka, podržat će ih u danu za glasanje.

Također, ističe i podršku zajmu za studentske domove

–Obrazovanje ne smije samo biti privilegija najbogatijih ljudi. Moramo obezbijediti obrazovanje svim građanima i građankama. Sva naša djeca moraju imati jednaku šansu. Zato su jako važni studentski domovi i svi znamo koliko košta iznajmljivanje jednog stana, jedne garsonjere u Beogradu a to mnogo porodica ne može priuštiti. Kada imamo dobre studentske domove ovdje u Beogradu ali i u drugim studentskim centrima onda će, svakako, svi vidjeti svoju šansu u studiranju, kaže Tandir

Osvrnuo se i na Novi Pazar, kao studentski centar

–Hoću da spomenem i studentski dom u Novom Pazaru. Više puta sam to spominjao i diskutovali smo s ministrom. Mislim da je ministarstvo prosvjete provelo neke radnje, poslali su inspekciju. Ono što nas zanima su rezultati rada inspekcije. Novi Pazar je veliki studentski centar s dva univerziteta. Nažalost, DUNS potresaju neke afere i nadam se da će Ministarstvo reagovati i da ćemo te afere razriješiti. Imamo i IUNP koji spada sigurno u red najboljih u regionu i našoj zemlji i svi mi koji dolazimo iz Sandžaka ponosni smo na taj Univerzitet.

Napominje i da je zahvaljujući radu ministrice Vujović ekologija svrstana među vodeće teme posebno na primjeru divlje deponije koje više ne spadaju u nerješive probleme.

Izvor: SANA
Foto: Promo
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.