Temperaturni šokovi u narednim danima! Proljeće, jesen, pa zima u tri dana!

Temperaturni šokovi u narednim danima! Proljeće, jesen, pa zima u tri dana!

704

Poslije vikenda koji je bio izrazito topao za ovo doba godine, te oborio čak i neke historijske rekorde, od sutra nas očekuje naglo zahlađenje, drastičan pad temperature od preko 15 stepeni u roku od 24 sata, a u mnogim dijelovima Srbije i – snijeg!

Za sutra je u cijeloj Srbiji najavljen žuti, a za srijedu, u južnim i istočnim krajevima naše zemlje i znatno ozbiljniji narandžasti meteoalarm.

“U utorak nagla promjena vremena i jako zahlađenje praćeno olujnim sjeverozapadnim vjetrom, do sredine dana očekuje se u sjevernim, a poslijepodne i uveče i u ostalim krajevima”, stoji u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Pravi vremenski rolerkoster najavljuje se za sutra uveče.

“U toku noći između utorka i srijede, i u srijedu 5. februara, osjetno hladnije i vjetrovito, u centralnim i južnim djelovima Srbije mestimično stvaranje snježnog pokrivača visine od pet do 20 centimetara, a na planinama i više uz snježne nanose, dok će na sjeveru padavine prestati. Od četvrtka udari sjeverozapadnog vjetra u slabljenju”, stoji dalje u najavi RHMZ.

Kakva nas šokantna promjena vremena čeka najbolje pokazuje prognoza da će sutra maksimalna temperatura u prestonici biti 17, a već u srijedu jedva četiri stepena! Slično će biti i na Zlatiboru gdje će u utorak živa u termometru skočiti do 13. podeoka, a u srijedu će čak i u najtoplijem dijelu dana biti u minusu. Sa snijegom.

Izvor: Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *