Pogledajte VIDEO hapšenja svih terorista direktno umešani u napad u Moskvi, pokušali da pobegnu u Ukrajinu

3270

U jednom od najtežih terorističkih napada u poslednjih nekoliko godina, Moskva se probudila na vesti o masovnom terorističkom napadu u koncertnoj dvorani Krokus Siti Hol, koji je rezultirao smrću najmanje 115 osoba, dok je 145 povređeno. Aleksandar Bortnikov, šef ruske Federalne službe bezbednosti (FSB), izvestio je predsednika Vladimira Putina o privođenju 11 osoba povezanih sa ovim brutalnim napadom, uključujući četvoricu direktnih izvršilaca.

Prema izveštajima Ria Novosti, osumnjičeni su privedeni u operaciji specijalnih službi u oblasti Brijansk, nedaleko od granice sa Ukrajinom. Otkriveno je da su zločinci imali kontakte u Ukrajini i koristili su oružje pripremljeno unapred u skrovištu. Ova informacija dodaje novu dimenziju složenom odnosu između Rusije i Ukrajine, posebno u kontekstu tekućeg sukoba između dviju zemalja.

Iako je Islamska država preuzela odgovornost za napad, ruske agencije i neki američki obaveštajni zvaničnici nagoveštavaju moguću povezanost sa Ukrajinom. Mihailo Podoljak, savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, oštro je demantovao bilo kakvu umešanost Ukrajine, ističući da Ukrajina nikada nije pribegavala terorističkim metodama.

Reakcije iz sveta na ovaj tragični događaj su univerzalne u šoku, osudi i izražavanju podrške pogođenima. U Moskvi, stotine ljudi odazvalo se pozivu za donaciju krvi, pokazujući solidarnost u trenucima duboke nacionalne tragedije.

Napad u Krokus Siti Holu ne samo da je odneo nevine živote, već je takođe podsetnik na neprekidnu opasnost od terorizma koja visi nad globalnom sigurnošću. Dok se istraga nastavlja, svet pažljivo prati razvoj događaja, nadajući se pravdi za žrtve i konkretnim koracima ka sprečavanju budućih tragedija.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *