Teško povrijeđen Novopazarac! Udario ga gliser!

513

Novopazarac V.B. (40) nastanjen u Njemačkoj, teško je povrijeđen u nezgodi na moru koja se dogodila u akvatorijumu zaliva Trašte, u blizini u marine “Luštica bej” kod Tivta.

Na V.B. je dok je ronio neposredno ispod površine vode, oko 220 metara zapadno od glavnog lukobrana marine, iz za sada nepoznatih razloga, naletio gliser tipa “tempest 850” (TV 190) kojim je upravljao P.K. (39) iz Podgorice.

Novopazarac je zadobio teže povrede donjih ekstremiteta.

P.K. je povrijeđenog čovjeka izvukao iz mora na svoje plovilo i odmah ga transportovao do obližnjeg turističkog naselja.

Rane mu je prvo sanirala jedna turistkinja, ljekarka specijalista hirurgije koja se tu slučajno zatekla. Nakon toga, prebačen je u specijalnu ortopedsku bolnicu u Risnu.

Povrijeđeni Novopazarac je van životne opasnosti. Tužilaštvo je nakon saslušanja, P.K. odredilo pritvoru.

Istraga koja je u toku utvrdit će sve aspekte ove pomorske nezgode jer su u opticaju bile dvije verzije – prva po kojoj je V.B. navodno povrijedilo isto plovilo koje ga je prethodno dovezlo na poziciju gdje je on zaronio, i druga po kojoj je on, ušavši u more na obližnoj maloj divljoj plaži, ronio na udaljenosti od oko 200 metara od obale, nasred plovnog puta i da pritom uopšte nije upotrebljavao adekvatnu signalnu plutaču sa zastavicom.

Izvor: Sandžak danas/Kurir