Teško ranjen Amir Pašić Faćo – Napadnut u sačekuši, na njega pucala dva napadača

3360

SARAJEVO – Amir Pašić, poznatiji kao Faćo, zadobio je sinoć teške tjelesne povrede u pucnjavi koja se odigrala u ulici Vladislava Škarića, potvrdili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS). Incident se dogodio oko 20 sati, a na Pašića su iz zasjede napale dvije naoružane osobe.

Osumnjičeni, Suad Jasika (1980) i Mustafa Mesihović (1986), uhapšeni su neposredno nakon incidenta i terete se za krivično djelo “pokušaj ubistva”. Policija je kod njih pronašla dva pištolja.

“Službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom tužioca Tužilaštva KS intenzivno rade na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog krivičnog djela”, navodi se u saopštenju MUP-a KS. Prema nezvaničnim informacijama, napadači su Pašiću prišli s leđa, nanijevši mu više povreda, uključujući povredu glave.

Ovo nije prvi put da je Pašić meta napada; preživio je već dva pokušaja ubistva. Osim po svojim kriminalnim aktivnostima, Pašić je u posljednje vrijeme bio aktivan i na TikToku, gde je objavljivao prijetnje i dogovarao međusobne obračune.

Detaljnije informacije i video sa mjesta događaja dostupni su ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *