The Timesa tvrdi: Braća Kličko na Putinovoj crnoj listi za odstrel

570

Prema pisanju The Timesa, Vladimir Putin je sastavio crnu listu od 23 čovjeka koja uključuje braću Kličko. Vitali je gradonačelnik Kijeva od 2014. godine, dok je Vladimir, koji se prijavio u vojsku svoje zemlje, ovih dana jasno stao uz svog brata i ukrajinski narod.

Dvojica bivših bokserskih svjetskih prvaka u teškoj kategoriji već danima nose oružje i koriste svoju popularnost kako bi zatražili pomoć širom svijeta, javno i privatno.

Rusija je navodno poslala 400 plaćenika u Kijev da ubiju ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i članove njegove vlade kako bi oslabili neprijatelje Vladimira Putina i izvršili hitnu tranziciju u slučaju da zauzmu glavni grad Ukrajine.

“Putin je sastavio crnu listu na kojoj su 23 visoka ukrajinska dužnosnika i uglednika. Među njima su dva bivša svjetska boksačka prvaka u teškoj kategoriji, braća Vitalij i Vladimir Kličko. Oni su među najomiljenijim Ukrajincima te su postali zaštitna lica otpora ruskoj agresiji i okupaciji zemlje. Vitalij je već osam godina gradonačelnik Kijeva, a Vladimirovo dragovoljno pristupanje ukrajinskoj vojsci kako bi branio domovinu dobilo je ogroman publicitet u svijetu”, navodi u svom izvještaju The Times.

Ukrajinska vlada obaviještena je o ovoj misiji u subotu ujutro, a nekoliko sati kasnije, Kijev je proglasio policijski sat, dok su civili jasno upozoreni da će ih se smatrati agentima Kremlja ako u međuvremenu izađu.

Putin je naredio invaziju na susjednu zemlju u četvrtak ujutro, kada je pokrenuo vojne napade na razne ukrajinske gradove, uključujući Kijev, a započeli su i mirovni pregovori na bjeloruskoj granici koji će biti nastavljeni.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.