Tragedija u SAD-eu: Most srušen udarom broda, traga se za nestalima /VIDEO/

951

U ranim jutarnjim satima u utorak, Baltimore se probudio na vijest o stravičnoj tragediji koja je zadesila Francis Scott Key Bridge. U incidentu koji izgleda kao scena iz filma, veliki teretni brod udario je u jedan od stubova ovog vitalnog mosta, uzrokujući njegovo rušenje i bacanje vozila i ljudi u ledeno hladne vode rijeke Patapsko. Most, koji se proteže dužine preko 2,5 kilometra i služi kao ključna saobraćajna arterija za Baltimore, bio je scene haosa dok su spasilački timovi žurili na mjesto događaja.

CNN izvještava da se u trenutku tragedije na mostu nalazila vozila, čiji su vozači i putnici sada predmet intenzivnih potraga od strane ronilaca i spasilačkih ekipa. Temperatura vode oko mjesta nesreće iznosi oko -1 °C, što dodatno komplikuje već otežane uslove za spasavanje.

Kevin Cartright, predstavnik vatrogasne službe Baltimora, naglasio je da je prioritet spasavanje ljudskih života. Maryland Transportation Authority (MTA) je saopštila da je saobraćaj preko mosta preusmjeren, dok gradonačelnik Baltimorea poziva na strpljenje i saradnju dok traju spasilački napori.


Snimci incidenta koji su se pojavili na društvenim mrežama prikazuju dramatičan sudar i rušenje, pri čemu se veliki oblaci dima i vatre dižu u nebo. Ovaj most, otvoren 1977. godine, nije samo infrastrukturno čvorište, već i simbol grada, čija je iznenadna katastrofa ostavila je sve u šoku.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *