Trajković: Kako to Radoičića uvijek iz svake situacije izvuče moćna misteriozna ruka

1504

Srpska političarka s Kosova, trenutno savjetnica ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova, Rada Trajković, istakla je da je nejasno kako, odnosno, kako je rekla, “koja misteriozna ruka potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića spašava i izvlači iz svake situacije”, prenosi portal KoSSev.

Ta misteriozna ruka, po njenom mišljenju, ima moć i na srpskoj i na kosovskoj strani.

“Niko se ne pita kako to da Milan Radoičić iz svake situacije – od pokušaja hapšenja za ubistvo Olivera do posljednjeg incidenta u Banjskoj – ‘spasi’ i izvuče ga iz problema neka misteriozna ruka koja ima moć i na srpskoj i na albanskoj strani”.

Dok ga moćna ruka spašava, njegovi kolege, kako kaže Trajković, ostaju zapostavljeni.

Ona smatra da Srbi, iako su nakon incidenta u Banjskoj doživjeli realni, kako kaže, strateški poraz, prave “nebesku pobjedu” – nalaze se u mnogo lošijem pregovaračkom položaju nego prije.

“I Srbi, kao što su Srbi, opet od jednog realnog strateškog poraza prave nekakvu ‘nebesku’ pobjedu i, umjesto da tuguju za onima koji su stradali, ne vide istinu: danas smo u mnogo goroj situaciji i pregovaračkom položaju nego prije”.

Ono što se nameće kao pitanje, ističe ona, jeste da li Vučić ima hrabrosti da se distancira od svog “čeda” na sjeveru Kosova, koje sada jasno ugrožava državne interese, ali i:

“Da vodi našu mladost u uzaludnu smrt zarad interesa onih koji ne žele stabilnost Srbiji”.

Poručuje da će odgovor biti poznat u narednim danima.

Što se tiče učešća Milana Radoičića u nedavnim incidentima u selu Banjska u općini Zvečan, gdje je noću ubijen kosovski policajac u zasjedi, a u sukobima koji su uslijedili stradala su trojica navodnih napadača, odnosno Srba – inicijalno je to izjavio šef kosovske MUP-a nakon što su pronađeni dokumenti potpredsjednika Srpske liste u jednom od zaplijenjenih vozila u Banjskoj.

Osim toga, Xhelal Svecla ga je označio kao vođu grupe koja je u nedjelju napala policiju, a njegovo učešće potvrdio je i navodnim video zapisom.

Da li je Radoičić zaista bio dio uniformirane grupe koja se sukobila s policijom, upitan je sinoć srpski predsjednik Aleksandar Vučić, ali nije direktno odgovorio na to pitanje već je rekao da se on “nikada nije sramio ili skrivao svoje uloge”.

Najavio je da će Radoičić biti saslušan i potvrdio da se trenutno nalazi u centralnoj Srbiji.

Izvor: KoSSev
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *