Trenira i igra utakmice, posti za ramazan, a njegovo tijelo doživi čudo: “To radiš u ime Allaha…”

620

Nizozemski nogometaš Arnaut Danjuma, koji trenutno nosi dres Tottenham Hotspura, ne skriva koliko mu je vjera važna u životu. U nedavnom podcastu, Danjuma je podijelio svoje iskustvo posta tijekom svetog mjeseca ramazana, objašnjavajući kako mu to ne predstavlja prepreku u profesionalnoj karijeri, već mu, naprotiv, daje posebnu snagu.

Danjuma, rođen 1997. godine, briljirao je na terenu dok je igrao za Villarreal, a njegov put do Tottenham Hotspura bio je sve samo ne običan. Nakon što je bio na korak od prelaska u Everton, gdje se čak i fotografirao u dresu tog kluba, transfer je neočekivano propao, a Danjuma je završio na posudbi u Tottenhamu. Unatoč ograničenom vremenu provedenom na terenu u novom klubu, Danjuma ne gubi fokus sa svojih vjerskih uvjerenja.

Vjera mu daje snagu, posebno tijekom ramazana, kada muslimani poste od zore do sumraka. Za Danjumu, to je vrijeme kada njegovo tijelo postaje “fizički jako do nevjerojatnih razmjera”, kako sam kaže. Ovo razdoblje za njega nije samo test fizičke izdržljivosti, već i duhovnog čišćenja i posvećenosti.

Zanimljivo je da Danjuma dolazi iz mješovitog braka; njegov otac je katolik iz Nizozemske, dok je majka muslimanka iz Nigerije. Unatoč tome što je ostavljen od oca u mladosti, Danjuma je pronašao svoj put u islamu, što mu danas služi kao temelj snage i inspiracije kako na tako i izvan terena.

Arnaut Danjuma svojim primjerom pokazuje kako duboka vjerska uvjerenja mogu koegzistirati s profesionalnim sportom, te kako post tijekom ramazana može biti izvor ne samo duhovnog, već i fizičkog osnaživanja. Njegova posvećenost vjeri i sportu inspirira mnoge, dokazuje da granice onoga što je moguće postići nisu uvijek onakve kakve se čine na prvi pogled.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *