Tri potencijalne lokacije za novopazarski aerodrom, projekat vrijedan oko 15 miliona evra

1346

Novi Pazar će dobiti svoj aerodrom, što je potvrđeno na sastanku gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševac sa članovima delegacije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Povod sastanka sa pomoćnikom ministra za resor vazduhoplovstva Zoranom Ilićem, pomoćnicom ministra za arhitektonsku i stambenu politiku Jovankom Atanacković i direktorom Aerodroma Srbije Mihajlom Zdravkovićem. Realizaciju projekta, čija je okvirna vrijednost 15 miliona eura najavio je sredinom juna mjeseca potpredsednik Vlade Srbije i ministar Rasim Ljajić.

Po riječima gradonačelnika Nihata Biševca, današnji sastanak je potvrda kontinuiteta u namjeri da Novi Pazar postane ekonomsko – privredni, kulturni i turistički centar regiona.Prva faza projekta je izrada planske dokumentacije.

„Izuzetno značajan, u ovom trenutku najznačajniji projekat ne samo za Novi Pazar, već i za razvoj čitavog kraja. Prema planu, aerodrom u Novom Pazaru dio je mreže Aerodroma Srbije, a kompletan projekat, kao i troškove održavanja aerodroma finansiraće Vlada Srbije i resorno ministarstvo. Konačan odabir lokacije očekujemo uskoro, a predmet razmatranja i procjene su tri lokacije“, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Lokacija će, prema riječima Suata Ljajića, direktora Javnog preduzeća za urbanizam Grada Novog Pazara biti odabrana nakon detalnih procena i usaglašavanja stručnih lica.

„Jedna lokacija se nalazi u neposrednoj blizini Pobrđa, druga u Izbicama, dok treća pripada tutinskoj opštini. Konačan izbor zavisi od mnogo parametara i o tome će odlučivati stručni tim. Neki od tih parametara su veličina aerodroma i pristup lokaciji a naš sledeći korak je izrada planske dokumentacije“, kazao je direktor Preduzeća za urbanizam Suat Ljajić.

Lokacija aerodroma

Lokacija aerodroma
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *